de resultaten (deel 1)


Hier alvast een eerste reeks van resultaten van de bevraging van de blog-lezers. 153 mensen hebben tot op vandaag zondag de vragenlijst beantwoord, waarvoor dank!

De eerste vraag ging over de frequentie van het bezoek. Zoals ik al dacht, zijn er heel wat trouwe lezers die bijna dagelijks naar de site komen (of via RSS-feed een abonnement hebben en zo elk nieuw bericht in de mailbox krijgen). Samen dus meer dan 54% van de bezoekers die zo goed als elke dag komen kijken.

De tweede vraag gaat over de interesses. Welke stukjes worden nu het liefst gelezen. Ik moet er wel bij vermelden dat het niet mogelijk was meer dan een optie aan te vinken, en een aantal mensen gewoon hebben geantwoord met ‘alles’, ‘mix’ enzovoort. Dat er toch een duidelijke voorkeur is voor meningen over allerhande fenomenen op de tweede plaats gevolgd door persoonlijke belevenissen.

Wat me zeker ook interesseert is het mogelijke sneeuwbaleffect. Gaan de lezers van deze blog hun informatie ook delen met anderen? En kijk, bijna driekwart van de lezers zal informatie soms of zelfs regelmatig doorgeven aan andere mensen. Dat lees ik graag natuurlijk.

Dan was er nog de vraag of het lezen van deze blog ook aanzet tot specifieke acties. Ook hier konden mensen maar één optie aanvinken). Toch wel een positief resultaat, op 4% na hebben alle lezers naar aanleiding van de blog wel iets gedaan. De eigen mening aangepast (11%), lid geworden van een groep (9%) een petitie ondersteund (35%) of iets aangepast in het eigen leven (40%)

Er zit nog veel interessante info in de antwoorden op de open vraag, maar dit hou ik voor de volgende dagen. Nu wil ik toch nog wat genieten van de zon…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s