resultaten (deel 2)


Zoals voorzien nog wat meer conclusies uit de bevraging van de lezers van deze blog. Een vraag was  hoe de bezoekers kijken naar de huidige situatie in de wereld. De grafiek toont het duidelijk aan dat bezorgdheid wel het overheersende gevoel is. Naast de gemiddelden zijn er natuurlijk ook heel wat aangepaste antwoorden van mensen. Hier een bloemlezing.

 • al 30 jaar bezorgd, maar nog steeds optimistisch. Zie al veel veranderingen in publieke opinie
 • ik laat mijn gevoelens niet beinvloeden  maar doe rustig verder
 • alle drie de punten van hierboven, ongerust, overtuigd dat het zal mislopen,maar optimistisch door uw blog
 • de planeet komt wel over ons heen, maar of de mensheid over zichzelf heen komt…
 • is al te laat
 • alle drie.We zijn nog niet goed bezig. Er zijn en komen gigantische problemen (maar ik denk niet in de absolute zin als “het zal mislopen”). Tijden en mensen veranderen.
Tenslotte was er ook een open vraag over deze blog in het algemeen. Daar zijn vooral positieve geluiden te horen (dus ik zal nog maar even doorgaan :-))  Een paar mensen suggereren een meertalige blog te beginnen. Jammer genoeg is dit een hele klus, omdat ik zowel Frans als Engels toch onvoldoende meester ben om vlotjes stukjes te schrijven. Laten vertalen in misschien een optie, ik heb dit eens enkele weken gedaan. Alleen vraagt dit redelijk wat extra werk om dit allemaal georganiseerd te krijgen. Dus voorlopig zal het wel in het Nederlands blijven.
Andere suggesties:
 • Ergens een pagina of ruimte voorzien voor interessante boeken.
 • Verbeteren van de lay-out
 • Oppassen met teveel video’s rechtstreeks op de hoofdpagina (kan soms nogal zwaar worden voor oudere PC’s)
 • je facebook-integratie verbeteren
 • een soort opzoeksysteem in het archief voor de praktische tips
Naast een trouwe lezer in de Ardennen, is er ook iemand in Libanon: ‘2 jaar geleden, tijdens de kerst, was ik op vakantie in Belgie en zag ik toevallig een LIM uitzending op TV. We besloten om zelf iets te doen, zelf hier in Libanon sijpelen meer en meer oplossingen door’
Een interessante vraag komt er van Kurt:  ‘wat is je eigen drive naar de toekomst toe om je project verder te zetten, naast uiteraard je vaste overtuiging voor een schonere, betere en rechtvaardige wereld?’
Die vraag hou ik even bij voor een andere keer… nog eens bedankt voor iedereen die heeft meegewerkt. Mocht een of andere student eens een echt wetenschappelijke analyse willen maken van de blog-lezers of de impact van deze blog, laat maar weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s