verspilling bij Lim!


Deze nacht heb ik de pelletkachel de hele tijd laten branden! Niet omwille van een vergetelheid maar om deel te nemen aan een meting van de stad Gent in kader van het Gents klimaatverbond. Om namelijk een zicht te krijgen op het verlies van warmte door de daken zijn er enkele opnames met een warmtecamera gepland over de stad.

Wie aan de meting wou deelnemen moest zijn adres opgeven en kreeg dan een bericht wanneer het vliegtuig zou overvliegen. Dit was voor mijn regio dus vorige nacht. En om iets te kunnen meten van warmteverlies door het dak moet er natuurlijk warmte worden geproduceerd, vandaar de nachtelijke stookpartij.

Ik ga ervan uit dat ik dan binnen enkele weken een link krijg naar de foto waarop ik kan zien hoeveel warmte er door het dak verloren gaat. (kan ik dan nog eens gebruiken als argument voor de huisbaas). Bijkomend voordeel is dat ik meteen zal merken wat de impact is van het winterverblijf.

Het gebruiken van warmtecamera’s is een goed instrument om in kaart te brengen hoe het zit met de isolatie van gebouwen. Als je letterlijk kan zien hoe warmte (en geld) door ramen en daken verdwijnt kan dit helpen om er iets aan te doen. Onder andere in Antwerpen en Genk is dit ook reeds gedaan. Nu maar hopen dat de 600 deelnemers van het experiment in Gent ook iets doen aan de isolatie. Anders heeft het vliegtuigje voor niks boven Gent gevlogen. En dat is nog meer verspilling natuurlijk…

2 reacties op ‘verspilling bij Lim!

  1. Heb ook meegedaan maar vond het jammer dat de instructies over temperatuurmeting maar enkele uren voor de meting bekend werden gemaakt.

    Had ik die een weekje op voorhand -of op ogenblik van inschrijving- gekregen, dan had ik me wat kunnen voorbereiden, door bv enkele thermometers te lenen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s