Oceanenweek


Met veel plezier heb ik meegewerkt aan het promofilmpje voor de Oceanenweek die start op 28 februari. Het is een initiatief van een groep jonge mensen die samen de vereniging ‘Sea first’ hebben opgericht. Met deze week willen de studenten aandacht vestigen op de vele problemen die er zijn rond vervuiling van oceanen, overbevissing en schade door vistechnieken. Wie in het Gentse woont zou ik zeker aanraden om een of meer van hun activiteiten bij te wonen.

Ondertussen heb je wellicht ook de reactie kunnen kezen van Vlaanderen in actie op mijn stukje van gisteren. Uiteindelijk bevestigen ze toch zelf mijn opmerking. Duurzaamheid en een warme samenleving zijn wel belangrijk maar kunnen blijkbaar alleen gerealiseerd worden door een betere concurrentiepositie en economische groei. Het zoveelste voorbeeld van het gebruiken van de ‘people-planet-profit’ filosofie waarbij als het er op aan komt de profit het belangrijkste is. Nu als de mensen van VIA me uitnodigen zal ik met veel plezier mijn visie daar eens uit de doeken gaan doen.

Trouwens wat visserij betreft weet ik dat er Vlaanderen inspanningen gedaan worden om bijvoorbeeld met geavanceerde ecologische technieken op garnaal te vissen, maar dat verder de politiek is om bij onderhandelingen te proberen zo ruim mogelijke quota in de wacht te slepen. Alle waarschuwingen van wetenschappers over overbevissing ten spijt…

Een reactie op “Oceanenweek

  1. Beste
    Zou u willen verwijzen naar ons project “How to save the Bluefin”? Als twee studenten reclame willen wij met onze creativiteit de blauwvintonijn redden. Ons eerste wapenfeit is een informatief animatiefilmpje, van waaruit we vertrekken met meer acties.

    Alvast bedankt,
    Diederik Jeangout

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s