lichtfestival


Ik was gisteren avond ook van de partij bij de opening van het Gentse lichtfestival. Een nieuw initiatief van de stad om het lichtplan te promoten en ook in de winter een groot evenement te creëren. Ik heb nog niet het hele parcours gedaan maar er zijn best enkele mooie dingen te zien. Het spektakel op de gevel van het postgebouw op de Korenmarkt is alvast een hoogte punt.

Misschien herinneren sommigen zich nog dat het de bedoeling zou zijn dat er ook aandacht zou zijn voor duurzaamheid en er een Low Impact installatie zou worden opgenomen in het programma. De voorbije maanden heb ik met Werner daarvoor ook een voorstel uitgewerkt, maar uiteindelijk bleek het voor de organisatoren te duur om onze installatie te bouwen. Volgende keer (in 2013) zou het wel moeten lukken is me verzekerd.

Los daarvan is er echter weinig te zien van de aandacht voor duurzaamheid in het hele lichtfestival. Enkel bij de start van het parcours is een heel klein berichtje te zien over de inspanningen van de stad rond energiebesparing. Op de site van het festival is niks te vinden over rationeel energiegebruik en ook op de folder niet. Voor een stad die ambitieuze plannen heeft om klimaatneutraal te zijn had het toch iets meer mogen zijn.

Volgende keer beter?

Een reactie op “lichtfestival

  1. Beste,

    We hebben in deze donkere tijden voor moeder aarde het figuurlijke licht nodig in de duisternis.

    We hopen dat iedereen een verlichte geest mag worden, in het bijzonder Karel De Gucht, die het klimaatbeleid van Europa keldert.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s