boeken op 1 september


Ook hier zit de eerste schooldag er op… Vooral voor Adam best spannend nu hij ook naar de middelbare school gaat. Het is toch ongeveer 4 kilometer fietsen van hier dwars door de stad, dus de eerste weken ga ik regelmatig eens meerijden. Daarstraks was het trouwens al van dattum, een chauffeur die een eenrichtingsstraat wil inrijden en niet beseft dat fietsers in twee richtingen mogen komen.  Dat waren dus mijn eerste vloeken op de eerste schooldag.

Maar verder opmerkelijk om te zien hoe Adam die eind juni bij de grootsten van de speelplaats hoorde nu ineens terug bij de kleinsten is. En hoe de vriendinnen van Marieke er meer en meer uit beginnen zien als opgetutte dames met alles erop en eraan. In haar klas (vierde middelbaar) zou de helft al roken. Het gaat allemaal wat sneller dan in mijn tijd natuurlijk…

Na de korte passage in het programma van ‘de aarde vanuit de hemel’ is er weer wat persaandacht, vooral van Franstalige kant deze keer. Morgen krijg ik ongeveer de hele dag een ploeg van RTL op bezoek en volgende week nog mensen van radio Nostalgie (ook in het Frans). Vrijdag ga ik dan naar Antwerpen voor een reportage over het kinderboek op de Antwerpse lokale TV en zaterdag in Mechelen zal er ook wat pers zijn voor de boekvoorstelling.

Ik heb het boek sinds gisteren nu eindelijk ook in huis. Voor het eerst een exemplaar in je handen nemen, het doorbladeren en de geur van de inkt ruiken. Het blijft een speciaal gevoel al heb je de voorbije maanden alle teksten wel al tientallen keren op je PC scherm gelezen en herlezen. Zelf vind ik het een heel mooi boek geworden, dank zij de lay-out en de schitterende illustraties van Tinne.

Er is site op komst www.lowimpactkids.be, daar staat nu nog niet zoveel op, maar dat komt de volgende dagen nog.  Het boek is dus in zowat alle boekhandels te vinden voor 17,5 euro. (bij lezingen verkoop ik het aan 15 euro) En binnen enkele maanden wellicht ook in de meeste bibliotheken. Het boek bevat een aantal subtiele (en minder subtiele) oproepen aan ouders om eens echt aan de toekomst van hun kinderen- en dus van de planeet- te denken. Dus hoop ik dat nogal wat ouders over de schouders zullen meelezen. En dat Low Impact kinderen kunnen helpen hun ouders wat op te voeden.

7 reacties op ‘boeken op 1 september

 1. Er is site op komst http://www.lowimpactkids.be, daar staat nu nog niet zoveel op, maar dat komt de volgende dagen nog.
  Het boek is dus in zowat alle boekhandels te vinden voor 17,5 euro. (bij lezingen verkoop ik het aan 15 euro) En binnen enkele maanden wellicht ook in de meeste bibliotheken. Het boek bevat een aantal subtiele (en minder subtiele) oproepen aan ouders om eens echt aan de toekomst van hun kinderen- en dus van de planeet- te denken. Dus hoop ik dat nogal wat ouders over de schouders zullen meelezen. En dat Low Impact kinderen kunnen helpen hun ouders wat op te voeden.

  Boek zullen we mede promoten. Ook in NL.
  Heb je ISBN? Gefeliciteerd met deze papieren boorling.

  Like

 2. Omdat het een beetje aansluit bij dit onderwerp zou ik via deze weg onze aktie wijkvoordefiets.be willen bekend maken (als dat mag). Afspraak op 26 september op de autoloze/luwe zondag in Leuven. Meer info op onze site. Voor de gelegenheid hebben we trouwens ook een echte bamboo fietskar gemaakt, met in Leuven gekweekte bamboo.

  Like

 3. Dat is nog positief aan onze stad. In Tienen zijn bijna alle enkelrichting-straten voorzien van speciale borden, waardoor je met de fiets in tegengestelde richting mag rijden.

  Wat wel goed helpt is een fietskar. Om één of andere reden zijn mensen heel voorzichtig als je met de fietskar rijdt. Ik zou ze bijna altijd aanhangen, om automobilisten te waarschuwen dat ik kom afgereden. 🙂

  Like

  1. Vlaamse steden en gemeenten zijn al jaren verplicht om in alle eenrichtingsstraten waar dat enigzins mogelijk is tweerichtingsverkeer voor fietsers toe te laten. Steden en gemeenten die dat nog niet hebben geregeld zijn dus in overtreding.

   De reden waarom er zoveel straten de laatste jaren éénrichtngsverkeer zijn geworden is de auto. Het autogebruik is vaak gestegen en men wil wel absoluut een groot aantal parkeerplaatsen behouden, dat kan dus enkel als men veel eenrichtingsstraten inricht.

   Like

 4. op vt4 kwam er bij komenetenkids een meisje op dat kookte met biologische groenten . Gezien?
  ik ga een cursus volgen over cosmetica met biologische produkten. en macrobiotisch voeding…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s