11 september: Wachtnacht in Gent


Als ik zoals vandaag een paar uur op de trein zit dan koop ik wel eens de krant. Vandaag de Standaard met o.a. goed nieuws namelijk dat Electrabel aan marktaandeel verliest, maar ook een speciale bijlage over de Milleniumdoelstellingen (MDG’s). Ironisch genoeg zat in die bijlage nog een extra glossy bijlage. Bladzijden vol glimmende en flink geprijsde Volvo’s. Tja, een krant is natuurlijk ook een onderneming, en het zou wel eens kunnen dat de opbrengst van de reclame voor Volvo genoeg is om de bijlage rond de MDG’s te betalen. Maar dit geheel ter zijde.

De milleniumdoelstellingen zijn 8 becijferde beloftes die in 2000 plechtig zijn overeengekomen door de Verenigde Naties. Ze gaan over de meest schandelijke problemen die we kennen: honger, toegang tot onderwijs, kindersterfte, milieu en gelijke kansen. Het ziet er naar uit dat hoewel er hier en daar wat verbetering zeker niet alle doelstellingen gehaald zullen worden. (je kan de stand van zaken van de doelstellingen hier nakijken) De meeste doelen zijn makkelijk en relatief goedkoop te realiseren. Als ze niet gehaald zijn dan dit vooral een gevolg zijn van politieke onwil.

Daarom is het erg belangrijk dat wij, burgers, duidelijk maken dat het aanpakken van deze wereldwijde schandalen dringend is. We willen dus geen excuses horen, geen valse argumenten om niks te doen. De campagne rond de MDG’s kent een hoogtepunt op 11 september in Gent. We kunnen maar best met heel velen zijn die dag.

Ik ga dus volgende week zaterdag naar de Wachtnacht. Ik hoop van u hetzelfde!

Een reactie op “11 september: Wachtnacht in Gent

 1. Geachte Low Impact Man,

  Natuurlijk kunnen we best met velen zijn, maar hopelijk wordt de gelegenheid ook aangegrepen om over serieuze politieke voorstellen of alternatieven te discussiëren die armoede uit de wereld kunnen helpen, of ons af te vragen op welke manier ons economisch systeem armoede produceert…

  Want alleen een regendans doen en daarmee de goden aanroepen, zoals wachtnacht het nu voorstelt, ik denk niet dat dat voldoende zal zijn…

  Of zelfs het tegenovergestelde effect hebben… want als ik de “partners” van de wachtnacht bekijk – Nationale Loterij, Europese Unie.. heb ik daar niet direct een goed oog in…

  Groeten,

  Fred

  By the way, interessante blog, en bewonderenswaardig initiatief van de low impact!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s