dag twee…


Veel zon vandaag, met als gevolg dat het ondertussen bijna 90 graden is in de zonne-oven waar nu een groentenpotje in staat te pruttelen.

Gisterenavond is het festival gestart met zo’n 10 000 bezoekers. Zelf vond ik het concert van Luc De Vos met Gorki best wel leuk. Een stevige rock-n-roll sound, een zanger zonder pretenties en toch wel een mooie reeks nummers. Anja, lieve kleine Piranha en Mia zijn ondertussen echte klassiekers.  (jaja, dezer dagen ga ik me ook eens als muziekrecensent ontpoppen). Veel sfeer ook de eerste avond, met nog een stevige fuif achteraf met een aantal DJ’s.

Wat slapen betreft hebben we ons met een zestal mensen in de Low Impact tent gelegd bij de energiefietsen. De volgende dagen ga ik wel op de medewerkerscamping slapen, maar de eerste nacht hadden we nog niet veel zin om de tenten op te zetten. Ook al omdat op het andere podium naast er ook concerten zijn tot een gat in de nacht.

‘S morgens komen vanaf een uur of acht grote veegmachines het terrein komen proper maken, daarnaast zijn er ploegen die de laatste resten afval opruimen. Het systeem om mensen een bonnetje te geven als ze 10 pet-flesjes of bekers terug binnen brengen werkt in elk geval prima. Nu nog een systeem bedenken voor frietzakken met retour geld en dan zou dit ook al een stuk schelen.

Ik heb ook een kijkje genomen in de ‘Etno’ tent waar zondag de Show zal plaatsvinden. Best wel een serieus podium. Ik heb de nodige informatie ingewonnen om de CO2 uitstoot van de show te berekenen. Omdat op dat podium enkel LED-verlichting wordt gebruikt valt dit best wel mee.

PS: gisteren heb ik in mijn enthousiasme een fout cijfer geciteerd. Het totaal bezoekers op de vier dagen is ongeveer 80 000 (en dus niet 300 000). We gaan nu ons groentenpotje oppuzzelen.

Een reactie op “dag twee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s