life vanuit Dranouter


Een drukke bedoening hier. Mensen die hun standjes opzetten, geluidsinstallaties die getest worden, wagentjes die af en aan rijden met materiaal. We zitten in de laatste uren voor de deuren – beter gezegd de hekkens – van Dranouter festival opengaan, de hekkens moeten we eigenlijk zeggen.

Alle medewerkers en materiaal voor de Low Impact zone zijn veilig en wel gearriveerd, de zonne-oven is aan het proefdraaien – al is de zon erg wisselvallig. Naast het organiseren van de Low Impact zone heb ik hier ook als taak om eco-advies te formuleren, dus ik probeer goed uit de doppen te kijken. Wat meteen opvalt is de zeer ruime aanwezigheid van afvalcontainers met duidelijke aanduidingen. Restafval, GFT, PMD en papier worden overal op de weide apart gesorteerd. Back-stage worden nog een heel aantal andere fracties apart gehouden. Nieuw dit jaar is ook dat bezoekers hun eigen blik of glasverpakkingen niet meer mogen meebrengen op het terrein. Dit kan ook gezien worden als een commerciële zet, maar de hoofdbedoeling is om zuivere fracties afval te hebben die achteraf nog nuttig kunnen zijn. De vraag is vooral of het publiek – en er worden 300 000 mensen verwacht – zich zullen houden aan de sorteerregels.

In elk geval wij zijn er ongeveer klaar voor. Nog even alles uittesten en vanavond kunnen we alvast genieten van Luc De Vos (een zeer milieubewuste mens trouwens).

Een reactie op “life vanuit Dranouter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s