dag drie (regen)


Het is hier best gezellig in de Low Impact tent. Het is nu even aan het regeren maar hier binnen in het een komen en gaan van bezoekers. Ze kunnen er een gratis pannekoekje winnen op de voedelsteam stand, ze kunnen het dagticket terug verdienen bij de Wisselstroomstand en ze kunnen het enige echte Eco-Condoom  winnen op de energiefietsen.

Gisteren hebben we een stukje gezien van het concert van Vaya Con Dios – blijft een indrukwekkende stem natuurlijk. Paolo Conte en Anouck heb ik niet gehoord, ook al omdat ik me met de kinderen op de medewerkerscampîng heb geïnstalleerd.

We hebben ons al geamuseerd met de retro-kermis attracties zoals de ouderwetse draaimolen en de heerlijke schommels. Er zijn trouwens nog redelijk wat human-power attraties te zien hier. Een cinérotheek, waar je oude filmpjes kan zien terwijl je aan het fietsen bent. In de stand van de kringloopwinkel staat een energiefiets die een stofzuiger aandrijft en een andere die voor getoeter zorgt.

In de pers (tenminste toch in het Nieuwsblad) redelijk wat aandacht voor de eco-elementen van het festival. Met vooral natuurlijk de eco-condooms en het Belgisch kampioenschap energiefiets. Een beetje pijnlijk nieuws vandaag, Dimitri Leue een van de kandidaten sukkelt met een knieblessure en zal misschien niet kunnen meedoen.  Morgen hoor je er meer van…

3 reacties op ‘dag drie (regen)

 1. Om in de festivalsfeer te blijven: over een week vertrek ik naar Portugal naar http://www.boomfestival.org , een zeer mooi, grondig en vergaand voorbeeld van een eco-festival en ze vernieuwen ook dit keer weer. Het wordt ‘mijn derde keer’ en het is en blijft iets waar ik om de 2 jaar enorm naar uitkijk en opkijk!

  Like

 2. Net terug van 4 superdagen op Dranouter. Persoonlijk ben ik tevreden over de moeite die de organisatoren doen om het festival zo min mogelijk te laten vervuilen. Zeker ten opzichte van andere festivals, maar we moeten eerlijk zijn een festival is allesbehalve low impact!
  Wat me stoort is dat de organisatie onder de vlag van zo veel mogelijk geld te verdienen low impact misbruiken. De beslissing om geen eigen eten of drinken meer binnen te brengen in niet recyclebare verpakking is om de kas te spijzen en niets anders. Wij hebben met ons gezin, zoals alle jaren, ons eigen drinken en eten in herbruikbare verpakking binnengebracht. Na dat dit ’s middags is verorberd spenderen we nog geld genoeg, de organisatie hoeft niet ongerust te zijn… Maar alle frisdrank wordt doodleuk verkocht in pet-flesjes, begrijpe wie begrijpe kan.
  Ik ga de volgende jaren zeker en vast terug naar Dranouter, het grootste, familiale festival. Maar na de leugens over het weglaten van Folk en de leugens over het binnenbrengen van eigen drank heeft mijn geloof in de oprechtheid van de organisatoren een knauw gekregen.
  Hopelijk laat Steven zich niet te veel voor de kar spannen van dit geldgewin.

  Stef

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s