warme kleuren


Het voordeel van vloeren schilderen bij dit weer is dat de verf erg snel droogt. Zo hoef ik dus niet lang te wachten om een volgende laag te schilderen. Ik gebruik ‘parketlak’ van ‘Ecotec’ een natuurverf op basis van water met o.a. kiezelzuur, azijnzuurrester, huidverhinderingsmiddel, reinacrylaat, butoxethanol, methilpyrrodlidon en conserveringsmiddel. Volgens de mensen van Tintelijn zit er een niet-natuurlijk  chemisch product in om de vloerverf de nodige duurzaamheid te geven.

Op de radio blijft de warmte het hoogtepunt van het nieuws. Tja als het zo doorgaat gaan mensen misschien toch weer geloven dat er iets aan de hand is met het klimaat. Want jammer genoeg was een strenge winter voor veel mensen dan weer een argument dat de aarde niet opwarmt…

Zo, ik ga verder schilderen…

6 reacties op ‘warme kleuren

 1. Ik heb enkele dagen geleden nog wat tips gegeven op onze site over je woning koel houden zonder gebruik te maken van een energieverslindende airco. Voorlopig kunnen wij met deze tips de temperaturen heel comfortabel houden.

  En tijdens de warmte nachten durven we wel eens gebruik maken van onze plafondventilator. Zo’n ding geeft echt wel verkoeling en het verbruik is echt niet te vergelijken met een airco. Op de hoogste stand verbruikt onze ventilator 72W, maar we gebruiken hem slechts op zijn laagste stand, anders koelt het teveel af. Op die stand is het ongeveer 18W. Da’s wel een andere ordegrootte dan een airco van 6000W.

  Het lukt ons trouwens ook heel goed om in de tuin een beetje spaarzaam met water om te springen tijdens deze hitte. Het verbaasd me trouwens dat zou weinig mensen die tips toepassen in hun tuin en dan klagen over droogte.

  Op het nieuws maakten ze ook de correcte link dat door de opwarming van de aarde meer mensen een airco gebruiken, maar dat het hogere energieverbruik zorgt voor meer CO2 en meer opwarming.

  Like

 2. Tijdens het opruimen, vond ik nog een foldertje over reizen. Het ging over een boomhuthotel in Ranst. Het leek me leuk om dat volgend jaar te proberen, maar op terranova;provant.be,wel andere eco reisjes. zie zelf maar of je iets vind.
  groetjes

  Like

 3. Er is jammer genoeg niet alleen een probleem met het klimaat, maar ook met de mentaliteit van de mensen. Gisteren waren we naar Beleuvenissen gegaan. Maar ondanks de goede sfeer vielen me toch enkele dingen op. De valbakken puilden uit en ook de taxi’s hebben boter op hun hoofd. Die laten de gehele tijd hun motor draaien om een koele auto te hebben, ookal hebben ze geen klanten. Over energieverspilling gesproken.

  Like

 4. Ik denk dat het wel erg ver gaat om de vloerlak van Ecotec, een overigens verftechnisch schitterend product, ‘natuurlijk’ te noemen. Dat doet de duitse fabrikant in ieder geval niet.
  Met de doorbraak van de emissiearme watergedragen lakken, beitsen, muurverven enz. op polyvinylacetaatbasis (dat is het synthetisch bindmiddel dat vaak azijnzuurester genoemd wordt), die ook via de natuurverfhandel verkocht worden, is er grote verwarring rond het begrip natuurverf ontstaan. Een gezonde en vooral correcte portie verhelderende informatie vanuit de handel zou welkom zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s