eco in de buurt


Vandaag heb ik ecologische verf besteld bij Tintelijn, het welbekende ecologisch verfbedrijf hier bij mij in de buurt. Ik heb dat meestal tijdens de vakantiemaanden dat ik iets wil doen van verfraaiing in huis. Deze keer gaat het om het schilderen van de vloeren. In het najaar van 2008 heb ik namelijk de vloer geïsoleerd met kurkkorrels en sindsdien leven we op een OSB-platen vloer. De volgende dagen krijgt die dus een mooi grijs-blauw kleur.

Sinds enkele dagen is er trouwens nog meer Eco in mijn buurt. Vlak bij Dampoort Station hier in Gent ging het Ecocentrum Gent open.  Het is een permanente demonstratieplek van ecologische technieken en oplossingen.  Er staan composttoiletten, verschillende types van zonnepanelen, isolatiematerialen en technieken, warmtepompen, elektrische voertuigen enzomeer. De organisatoren wilden ook graag een eerste oplaadpaal voorzien, maar kregen daarvoor geen vergunning van de stad.

In elk geval blijft Eco langzaam maar zeker terrein winnen. We kunnen er allemaal wel bij varen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s