we zijn vertrokken


Ik ben gestart met het rondsturen van mails om de Low Impact campagne te lanceren. Benieuwd wat de respons zal zijn. Vanavond heb ik een eerste politiek optreden, dat bij het Groen! café in Eeklo. Dit weekend staan er alweer enkele buurt feesten op het programma en tussendoor bezoek ik nog een lijstje symphatisanten en leden in mijn eigen buurt. Je kan er alles over lezen op het tabblad ‘verkiezingen10’ of dus hier.

Vandaag maak ik mijn filmpje met het onvolprezen ‘Oezbekistaans FilmFonds’. Trouwens, de hele familie is ingeschakeld. Mijn moeder voert dapper campagne in Oostende (ze heeft al 3 stemmen binnengehaald) en mijn nichtje geeft haar ongezouten mening over De Decker. Kortom de campagne draait op volle toeren…

Wat  inhoud betreft, net een zeer interessante opininie gelezen van Gert Goeminne in de Standaard. Je kan het hier zelf nalezen. Hij trekt vooral van leer tegen het neo-liberale dominante discours van steeds meer groei.  Hij is daarbij ook kritisch voor de klimaatactivisten en de aanpak van Groen! en ik moet hem een beetje gelijk geven. Ook Groen! durft te weinig de grote vragen stellen. (dat is een van de redenen waarom ik me bij Groen! engageer)

Ik merk aan de reacties op het artikel dat nogal wat progressieve mensen er niet zo tevreden mee zijn. Toch denk ik dat een mening waar je een beetje ongemakkelijk bij op je stoel gaat zitten; meer de moeite dan een mening die enkel je eigen beeld van de wereld bevestigt.

3 reacties op ‘we zijn vertrokken

  1. Zeer goed artikel van Goeminne haal je aan! Ik ben het er zo goed al volledig mee eens maar … als iemand het over tegengaan van economische groei en het politiek opbod van échte problemen heeft, vind ik dat hij de sociale ongelijkheid en herverdeling niet mag vergeten (maar daar ging het artikel natuurlijk niet over). Ik ga dat stukje van Van Besien eens zoeken maar als het over vermogensbelasting, armoedebestrijding, … ging dan vind ik dat een tikkeltje arrogant van Goeminne om dat te bekritiseren.

    Ik denk dat het met het groen populisme van nogal wat Groen!en ook wel meevalt en velen nog echt voor een andere manier van leven zijn. Langs de andere kant: als Groen! teveel de lijn van Goeminne zou volgen, zouden ze nog minder kiezers hebben 😦 De meeste mensen worden immers niet graag geconfronteerd met hun eigen verantwoordelijkheid … Nog een kenmerk van het neoliberaal bestel naast afwentelen van milieuproblemen lijkt me de banaliteit van het kwaad: iedereen is een klein radartje in een grote machine waardoor er continu een rondje zwartepieten wordt gespeeld en niemand zich verantwoordelijk voelt :-s

    Ik vraag me ook af of er op vlak van GSM’s en laptops een eco-alternatief bestaat zonder ‘bloed’grondstoffen … Nog niet van gehoord eigenlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s