over vis en politiek


De lancering van de Low Impact Man verkiezingscampagne zal voor vrijdag of zaterdag zijn. De slogans zijn ongeveer klaar, de strategie uitgewerkt (met dank aan Lucie) en de mailadressen netjes verzameld. Ook mijn perscontacten mogen een uitnodiging verwachten.

Ondertussen erger ik me toch een beetje aan het debat dat nu gevoerd wordt. Alle politici beginnen meer en meer hetzelfde te zeggen. Ze willen zich allemaal bezig houden met de problemen die de mensen echt wakker houden. En dan hebben ze het vooral over pensioenen en werk en besparen en investeren. Dit zijn allicht belangrijke thema’s, maar mensen liggen toch ook van andere dingen wakker? Welke toekomst hun kinderen zullen hebben, hoe loopt  het af met de olieramp in de VS, hoe kunnen we voldoende levenskwaliteit hebben of waarom is er geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling? We zullen op een dag toch de grote vragen moeten stellen. Daar wil ik met mijn campagne een bescheiden bijdrage voor leveren.

Het filmpje van het E-team is in 24 uur al 1000 keer bekeken en op weg om een internethit te worden.  Iets ernstiger is de film ‘Sea the Truth’, een vervolg op de ‘Meat the Truth’. Een alarmerende film over de gevolgen van de overbevissing voor de oceanen. De film gaat in première in Antwerpen op 13 juni. Hieronder alvast de trailer.

Tot slot nog dit, vanavond ben  in Anzegem voor de Low Impact Man Show. Benieuwd of Vincent Van Quickenborne ook komt kijken (want hij was er ook bij op de voorstelling van Tegen De Lamp), met zijn nieuw lief.

5 reacties op ‘over vis en politiek

 1. Helemaal mee akkoord!

  Al die zever over pensioenen en zo, wat heb ik daar nu aan als het ecosysteem ineenstort tussen nu en mijn pensioen. Of als ik door de milieuvervuiling kanker krijg, zodat ik mijn pensioenleeftijd niet kan halen.

  Belangrijke dingen zijn voor mij biodiversiteit, duurzaamheid, mobiliteit, waterkwaliteit en nog zo van die dingen!

  En Steven, Zulte En Anzegem liggen niet zo gek ver uiteen, maar je zult vanuit het station van Waregem toch de andere richting moeten uitfietsen hoor! Of misschien ben je dichter als je via het station van Vichte zou gaan?
  Zoek het misschien best uit via http://www.slimweg.be/

  Like

 2. Ik hoop idd dat na de verkiezingen het meest aandacht zal gaan naar wat het belangrijkste is. De milieuproblematiek behoort zeker tot de belangrijkste zaken die aangepakt moeten worden…

  Like

 3. Beide zijn belangrijk: bestaanszekerheid van het individu, zowel als van de aarde. Ecocentristen stellen de aarde voorop, antropocentristen (en humanisten) stellen de mens (de versie rondom de eigen leefwereld) voorop. Het is ook de as tussen spa en groen! We kunnen wel willen dat de aarde voorang krijgt op de mens, het is alleszins bij het electoraat niet verworven. Laten we niet vergeten dat een meerderheid van Vlaanderen per definitie ‘rechts’ stemt met als voornaamste drijfveer ‘eigen belang eerst’.

  Like

 4. @ Lucie,

  het feit is nu eenmaal dat ook het welzijn van individuele mensen op termijn onlosmakelijk verbonden is met het welzijn van de aarde. Aan dat tweede heel veel belang hechten heeft mijn inziens dus niets te maken met ecocentrisme, vooral omdat de aandacht voor de aarde voldoende aandacht voor de mens niet uitsluit.

  Met je laatste opmerking ben ik het trouwens wel eens. De meeste mensen stemmen voor ‘in eigen belang’, er wordt zelf niet nagedacht over wat het resultaat is van hun stemmen op het welzijn van anderen (zelf op termijn van hun eigen kinderen).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s