bossen, bussen en lopen


Na een redelijk rustige paasvakantie moet ik deze week moet ik goed doorwerken aan het kinderboek en zijn er opnieuw een reeks lezingen gepland (vijf om precies te zijn). En ondertussen gebeuren er nog boel interessante dingen die weinig last hebben van stofwolken.

Vandaag start een interessante campagne van de Lijn. Van 19 april tot en met 16 mei kunnen reizigers van De Lijn namelijk een Bospas kopen. Per verkochte Bospas geeft De Lijn 1 euro aan de Vereniging voor Bos in Vlaanderen. Met de opbrengst van de Bospas plant de vereniging een nieuw bos aan. Tegen eind 2012 wil ze een miljoen bomen planten in Vlaanderen.

Op een jaar tijd kan een boom tot zestig kilogram CO2 opnemen uit de lucht. Daarnaast houdt een stadsboom in zijn takken en bladeren het fijn stof vast dat vrijkomt bij 10.000 kilometer autorijden. Fijn stof veroorzaakt astma en longproblemen, en kost elke Belg gemiddeld dertien maanden van zijn leven.

De Bospas is het goedkoopste vervoerbewijs na de abonnementen. Hij kost acht euro voor tien enkele ritten van gelijk welke afstand. De Bospas is te koop van 19 april tot en met 16 mei, en blijft ook daarna geldig. Hij is te koop in de Lijnwinkels en via de eShop van De Post (www.depost.be). De postbode bezorgt bestellingen van de Bospas via de eShop gratis thuis.

Trouwens er zijn nog acties op komst om bomen te planten. Op 6 juni ga ik samen met de Gentse Marathonman een marathon lopen. We zoeken daarbij teams die willen meelopen ten voordele van bos hier en in het Zuiden…

Waarom deelnemen?
Bossen staan bekend als de longen van onze aarde en Vlaanderen en Ethiopië kunnen extra bos goed gebruiken. Behoud van biodiversiteit en CO2-captatie door jonge bossen zijn maar enkele van de vele voordelen van meer bos.
Met de opbrengst van deze sponsortocht zullen bomen aangeplant worden in Vlaanderen en Ethiopië en kunnen het Gents MilieuFront (GMF) en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) gesteund worden.

Hoe gaat het in zijn werk?
Je vormt alleen of met enkele vrienden een ploegje van minimum 1 en maximum 8 deelnemers. Samen lopen jullie via een estafette een marathon. Een ronde rond de watersportbaan is ongeveer 5 km lang, dus je kan de marathon tussen jouw ploegmaten verdelen zoals je zelf kiest, maar het moeten wel veelvouden van 5 zijn en de laatste ronde zal iets meer dan 7 km zijn.

Sponsortocht?
Jij zoekt sponsors voor jouw marathon en houdt bij wie welk bedrag gesponsord heeft. Immers, een sponsor doet dat niet zomaar: in ruil voor 5 euro sponsoring kan de sponsor kiezen voor:
– of een boom in Vlaanderen of Ethiopië
– of lidmaatschap bij de Vereniging voor Bos in Vlaanderen
– of lidmaatschap bij het Gents MilieuFront
Indien hij/zij meer sponsort dan 5 euro, is een combinatie van de voorgaande opties mogelijk.
Om deel te nemen dient jouw ploegje minstens 1 euro sponsoring per km te verzamelen.

Wat zit er in voor de lopers?
Er is een verrassingspakket voorzien voor:
– De eerste twee ploegen die de meeste sponsoring verzamelen
– De eerste twee ploegen die het snelst de marathon uitlopen

INSCHRIJVEN met jouw ploegje (vergeet jouw ploegnaam niet te vermelden!) kan tot 31 mei via info@gentsmilieufront.be
Je krijgt dan twee documenten toegestuurd:
1. extra praktische info
2. een sponsorlijst.

2 reacties op ‘bossen, bussen en lopen

  1. Wel nogal onnozel dat ze hiervoor 10 enkele biljetten drukken, terwijl ze die 10 ritten ook op 1 herbruikbaar biljet kunnen zetten, zoals bij de reguliere rittenkaart. Ik wou er één bestellen, maar om deze reden doe ik het niet.

    Like

  2. Breng liever de natuur naar de stad. Mooie stadsparken, groene plekjes, speeltuinen voor kinderen. Telkens ik in een Vlaamse stad kom krijg ik het gevoel dat ik in een grijze betonnen gevangenis zit.
    Ik had bij mijn bezoek in Washington DC (in 1999) een heel anders gevoel als ik door die stad liep. Veel groen, superbrede voetpaden, eekhoorntjes in de bomen, veel gras waar mensen konden op gaan zitten, enfin, voor de hoofdstad van de VS ademde dit echt rust uit. Dit gevoel vind ik veel minder terug in steden als Brussel, Leuven, Gent, …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s