over vijsjes en nageltjes


Tja, ik weet niet of het te maken heeft met oeroude instincten, maar nu de lente ook officieel is gestart voel ik de behoefte om op te ruimen. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik teveel spullen in huis heb, dus wordt het weer tijd om te selecteren. Wat kan ik missen, wat kan ik weggeven, wat is goed voor de kringwinkel of de letsgroep. En wat kan ik toch maar best bijhouden voor je weet maar nooit.

Naast het ontdoen van overbodige rommel komen er weer plannen naar boven voor verfraaiing van het huis. Eindelijk iets doen met de vloer die nog altijd bestaat uit OSB platen. Stilletjes dromen van zonnewering (want in de zomer kan het wel eens te warm worden met veel ramen op het zuiden gericht). En dan indien mogelijk met zonnepaneeltjes op de zonnewering… Alle meubels in huis eens een ander plaatsje geven. Ik voel het, op een dag zal ik me niet kunnen inhouden en begin ik eraan. Tussendoor ben ik alvast gestart met het prutswerk. Het sorteren van nageltjes, schroeven en vijsjes die ik al jarenlang in allerhande potje bewaar. Het doen van dit soort redelijk banaal werk heeft zelf een rustgevend effect…

Als ik me niet vergis is dit trouwens een Boedistische suggestie, heel eenvoudige handenarbeid doen en ondertussen het hoofd leegmaken als manier om  tot rust te komen.

Als ik klaar ben met sorteren en opruimen zal ik eens een ritje naar de kringloopwinkel doen (met de bakfiets) en een weggeeffeestje organiseren. Wie komt mag geen kadootjes meebrengen, maar is verplicht om iets mee te pakken naar huis…

3 reacties op ‘over vijsjes en nageltjes

 1. Misschien eens een idee om een zonnewering te maken van PV-panelen. Wij hebben dat gedaan, en zo vang je natuurlijk twee vliegen in één klap. Voor een eigen woning is dat natuurlijk al meer evident dan voor een huurwoning, maar als de huisbaas natuurlijk geen bezwaar tegen heeft…
  Op de volgende link zie je trouwens de foto’s van de plaatsing van onze PV-luifel. Sinds de huizenruil zijn het natuurlijk mijn ouders die ervan genieten, maar toch.
  Het is hoe dan ook een echte aanrader.

  http://www.groenhuis.org/PVLuifel/album/index.html

  Like

 2. Nog even ter informatie. De prijs van zo’n luifel lag bij ons (vorig jaar) al 1/3 goedkoper dan een gewone installatie op het dak. Dat is dus de prijs van de profielen (luifel) én panelen (alsook omvormen) die tezamen 1/3 goedkoper zijn dan een gewone installatie.
  Ik overweeg trouwens om vanaf volgens jaar zo’n luifel te plaatsen in onze nieuwe woning (enfin, die van mijn ouders waar we nu inwonen sinds de huizenruil). Maar ik zou dan een luifel wensen met een zonneboiler. Dan kan ik de energie-onafhankelijkheid weer wat groter maken, aangezien het dak hier ook al vol ligt met PV-panelen.

  Like

 3. Dag Steven,

  Ik weet even niet hoe ik je direct een mail moet sturen, dus dan maar even – sorry heel onbescheiden – zo.
  Ken je het blad Green.2 al? Het is een glossy over bewust leven. Ik zou je heel graag een exemplaar willen opsturen want ben benieuwd wat je ervan vindt! Waar zou dat eventueel naartoe kunnen?
  veel goeds, Sanne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s