de groene revolutie


Vandaag lees ik een bericht over een Guerilla Gardening actie in Gent. Over het fenomeen heb ik lang geleden hier als eens over geschreven, maar nu is het dus hier in de praktijk gebracht door een groepje jonge mensen. GG is ondertussen een internationale beweging van mensen die op allerlei manieren meer groen in de steden willen krijgen. Ze hebben daarvoor een leuke manier door op onverwachte momenten op te duiken met schop en plantgoed en zo stukjes braakliggende grond of ongebruikte perkjes te verfraaien. Echte guerilla kan je dit moeilijk noemen, het is uiteindelijk een vorm van geweldloze burgerlijke actie.

De actie in Gent ging zaterdag door in de buurt van de Sleepstraat. ‘Op dit dor stuk grond planten we roze hortensia’s, rozen, knoflook, Oost-Indische kers, gouds- en korenbloemen’, vertellen organisatoren Ianthe Lauwaert en Francis Meerburg. ‘We willen hiermee de stad opfleuren, maar tegelijk ook een positief signaal geven aan de bewoners: het is mogelijk door zelf de handen uit de mouwen te steken van je buurt een mooiere buurt te maken zonder dat de Groendienst eraan te pas komt.’ Meer info over de Gentste actie.

Mooi idee voor de volgende weken, wie volgt?

Hieronder nog een voorbeeldje van GG in London…

3 reacties op ‘de groene revolutie

 1. Leuk initiatief. Ze hebben ook zaadbommen en granaten (alsook balonnen), om te kunnen zaaien op minder bereikbare plaatsen.
  Ze kunnen beter viooltjes planten, want dat zijn echt hardnekkige duiveltjes. Mooie bloem maar blijft uitkomen (elk jaar opnieuw, ookal denk je dat ze allemaal verplant zijn).

  Like

 2. Op 1 mei mag je een gg-actie in Gent verwachten: dan is het de internationale dag van guerilla gardening. Normaalgezien met zonnebloemen, maar het worden waarschijnlijk pompoenen!

  En dan ook nog een ideetje voor volgende weken: er liggen hier een 60-tal goedgekiemde Raketslaatjes te wachten op volle grond (of bloempot). Volgende week is het de moment ze een definitief plaatsje te geven…
  Azaleapark, Rozenbroeken of …
  Afspreken bij Steven? 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s