leve de jeugd


De hele week heb ik al kinderen en jongeren gezien (straks nog een groep van 250 in KAIII in Gent), en zo kom ik ook wel een en ander te weten over wat ze aan het doen zijn.

Neem nu Nikki en Alex, twee jongeren uit Almere die gestart zijn met een project om ervoor te zorgen dat er een earthship wordt gebouwd naast de school. Het mooie is dat dit project gegroeid is omdat Horst Van Woesem, een overleden Bio-leerkracht van de school, ooit had geopperd dat het mooi zou zijn zo’n Earthship te bouwen. Een groepje leerlingen heeft dit idee nu opgenomen en probeert het effectief te realiseren. Daarbij moeten ze heel wat informatie verzamelen over materialen en technieken, zijn ze de hele rimram van mogelijke vergunningen aan het afwerken en zijn ze geld aan het verzamelen voor hun plan. Tegen dat ze afgestudeerd zijn zou de droom werkelijkheid moeten zijn, dus in de loop van 2012. Dan zal het Earthship gebruikt worden als leslokaal. Geef toe, twee zestienjarigen die daar de schouders onder zetten, dit is bewonderenswaardig.

Twee andere dapperen zijn Niels en Bernd, ze zijn iets ouder (23 en 24) en vertrekken vandaag op hun klimaattrip. Tijdens hun wereldreis die ze helemaal met het openbaar vervoer afleggen willen ze op zoek gaan naar de concrete gevolgen van de opwarming van de aarde. Ze gaan onder andere naar Tibet, Bangladesh en de Malediven om zelf te kijken wat er gebeurt. Hun avontuur is te volgen via Facebook en op een site. Achteraf komt er ook een boek. Als we er nog een paar van die soort kunnen vinden, dan geloof ik wel dat het nog goed komt!

Een reactie op “leve de jeugd

  1. een kennis die een buitenmuur wou afschermen met een aardenwal met autoband versteviging heeft dat niet mogen uitvoeren omdat autobanden afval is en je met afval niet mag bouwen. is dus geen toegelaten bouwmateriaal.

    succes met het aardeschip

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s