live vanuit de nieuwe wereld


Ik zit hier nu aan het standje van Netwerk Bewust Verbruiken, met aan de rechterkant de mensen van Velt (met lekkere hapjes) en links van mij de memogids en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen. Ik ben hier dus in goed gezelschap (en niet erg commercieel) , een prima plek dus voor een berichtje.

Ik heb net een eerste try-out van de grote Low Impact Man Show achter de rug, alles is goed gelopen (want er komen wat technische dingen aan te pas) en de reacties waren positief. Ik moet natuurlijk nog een aantal dingen verder uitwerken, maar de formule  lijkt wel te werken.

Natuurlijk is het publiek dat hier op Ecopop rondloopt behoorlijk geïnteresseerd in duurzaamheid en alles wat er mee te maken heeft. Ik ben trouwens ook al enkele bloglezers tegengekomen, en daar een praatje mee slaan is altijd prettig. Mijn hoop is echter om een manier te vinden om het verhaal zo aantrekkelijk te maken dat het niet allen interessant is voor mensen met groene inborst, maar ook andere doelgroepen. Ik ga natuurlijk graag spreken voor leden van Natuurpunt enzo, maar ik zou graag eens uitgenodigd worden door beenhouwersverenigingen, ondernemersclubs, of clubs van rijke mensen. (zijn Rotary en Kiwanis niet zo’n groepen?) Wie daar contacten heeft mag me ze me altijd doorspelen.

Even uitkijken, er rijdt hier net een Twike voorbij.  Algemeen is wat hier op de beurs te zien is toch hoopgevend. Er zijn heel wat bijzonder lekkere producten – waaronder heerlijk bio-ijs – er is een stand met Hennep kledij van Hempmade – mijn volgende jas wordt er zo eentje. bijzonder fietsen en natuurlijk de stands met zonnepanelen, isolatiemateriaal en kleine windmolens. Mijn conclusie over de beurs is toch positief (ik wordt niet betaald door Ecopop hiervoor).

In de hal hiernaast is trouwens een beurs voor honden en kattenvoer… misschien moet Ecopop zo groot worden dat er volgens jaar ook die hal vol duurzame producten en diensten staat.

2 reacties op ‘live vanuit de nieuwe wereld

 1. Beste Steven,
  Ik heb genoten van je show deze middag op Ecopop, echt super om je bezig te zien en te horen! Die meditatie is gewaagd, maar zeker een aanrader om toch op door te gaan 😉
  Je mag in het voorjaar een mailtje van me verwachten met de vraag om een lezing te geven in Brugge.
  Groene groeten,
  Vanessa (voor het geval je het je nog herinnert : degene die ‘intermezzo’ wel kon lezen)

  Like

 2. Hallo Steven,
  gisteren ook enorm genoten van de avant-première van de grote Low-Impact-Man Show op Ecopop in Kortrijk.
  Boeiend, grappig, origineel en glashelder! Voor mijn part hoef je er niets aan te veranderen. Het was ook zeer aangenaam om kennis te maken met de mens achter Low-Impact-Man, in het gezellige standje van de mensen van Blije Bloemen en Greenjeans!
  Groetjes en nog veel succes met de show!
  Wim (van de MeMO-gidsen).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s