vanuit Kortrijk, Ecopop


Vandaag was ik al in Kortrijk om de energiefiets-stand klaar te maken op de Ecopop-beurs en voor een ontmoeting met een heleboel mensen van NGO’s en bedrijven die allen met duurzaamheid bezig zijn of willen bezig zijn. Zeer boeiend en een paar nieuwe Low Impact projectjes zouden daar wel eens kunnen uit voortvloeien…

Ik heb al eens rondgelopen op de beurs en je zal er toch wel wat interessante dingen kunnen zien, zoals een echte Shiwing workshop. Daar kan je terecht met misgekochte klederen om ze te ruilen of te laten aanpassen. Een van de naaimachines zal trouwens aangedreven worden door de Human Power van mijn energiefiets. Er is een mooie stand met allerlei bijzondere fietsen, inclusief elektrische fietsen. Heel wat info over ecologische voeding, over zonnepanelen, over isolatie enzovoort. Zeker de moeite is ook het randprogramma met een heleboel lezingen, films, activiteiten voor jong en oud. Als je nu helemaal van Hasselt naar Kortijk moet komen is het misschien een grote inspanning. Maar als je nog geen plannen hebt dit weekend en je kan makkelijk met de trein naar Kortrijk komen dan is het een mooie optie. (er zijn continu bussen van het station naar de beurs).

Ik las hier al enkele kritische bedenkingen over deze beurs, die zoals alle beurzen inderdaad commercieel is omdat ze liefs winstgevend wil zijn. Anderzijds kan het geen kwaad om alle bestaande alternatieven eens samen te brengen en zo een beeld te krijgen van hoe we ons in een duurzame wereld kunnen verwarmen, voeden, verplaatsen en ontspannen.

3 reacties op ‘vanuit Kortrijk, Ecopop

 1. Ik twijfel nog steeds.. Kortrijk is best ver voor me, vanuit de Noorderkempen, maar ik heb nog geen plannen en het lijkt me erg interessant.

  Als mijn eco-maatje mee kan, is de kans groot dat ik kom!

  Like

 2. Och, kritiek zal er altijd wel zijn. Maar wie kan er wat tegen hebben dat die klimaatvriendelijke producten dankzij een dergelijke beurs wat bekender worden? En ik heb liever dat bedrijven daarmee winst maken dan met producten die zwaar wegen op het klimaat.

  Like

 3. Ik heb er ook geen probleem mee dat bedrijven winst maken op ecologische producten. Zolang er eerlijke handel mee gemoeid is, moet economische winst perfect mogelijk zijn. Maar een product zou geen impact meer mogen hebben op mens en milieu, geen afval meer produceren en liefst afval verwerken tot een nieuw product, zoals de “plakkies” Ecoslippers gemaakt van afgedankte autobanden.

  http://www.plakkies.co.za

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s