kringwinkel


Mensen die regelmatig op deze blog komen zullen wel merken dat sommige onderwerpen af en toe terugkomen. Zo bijvoorbeeld de kringloopwinkel en de originele campagnes die ze voeren. Er is pas een nieuw filmpje uit én via een speciale site kan je deelnemen aan een wedstrijdje. Regelmatig zal er op deze site een prijsvraag te zien zijn waarmee je dan licht absurdistische kringwinkelprijzen kan winnen.

Op 24 oktober is er trouwens op opnieuw de dag van de kringwinkel, een goede gelegenheid om eens langs te gaan zowel om overbodige spullen kwijt te raken als om rond te kijken naar wat je wel kan gebruiken. De hele kringloopsector biedt nu al werk aan meer dan 3000 mensen (vaak doelgroepen die elders moeilijk aan de slag kunnen), meer dan 40 000 ton wordt er jaarlijks aan spullen ingezameld door de bijna 100 kringwinkels. Zowat de helft wordt verkocht en opnieuw gebruikt. Een mooi voorbeeld van een economische sector die nog mooie tijden tegemoet gaat.

Een reactie op “kringwinkel

  1. Hi Steven, I’m an American, saw you in Kortrijk Monday, just wanted to compliment you on your efforts!, All fun tips for us extreme greens,and well delivered. I dont watch TV, but I guess you did approach a bigger public, and maybe wake some people up. Great, that seems the hardest challenge, to get the general public to do and believe. And with the globalization, ideas do spread, some Americans even see the wastefulness in their lifestyles..and others will as well. Keep it up! Cheers, g

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s