Waardig werk


waardigwerkDit weekend ga ik mee de straat op met duizenden andere vrijwilligers van 11.11.11. Bedoeling is enerzijds geld ophalen voor een aantal projecten in het Zuiden, en tegelijk aandacht vragen voor het thema van de campagne. Dit jaar gaat het over waardig werk. Vandaag waren er in de pers cijfers over het gemiddeld bruto-loon van de Belg (rond de 2700 euro), maar mondiaal gezien is het loon van de helft van alle werkenden minder 1,5 euro per dag! Daarnaast zijn er de slechte arbeidsomstandigheden waarin velen terecht komen, de moordende werkdruk, de onzekerheid en het gebrek aan rechten en bescherming. Om de mondiale ongelijkheid aan te pakken is waardig werk voor iedereen zeer belangrijk. 

Ook hier is de situatie van werkenden niet steeds rooskleurig. Ik ben op dit ogenblik het boeiende boek van Karel Van Bever aan het lezen: ‘Dokter in overal’. Daarin beschrijft hij de situatie van de interimarbeidsers in de Antwerpse haven. Toch wel vaak schrijnende toestanden, en vooral stijgende werkdruk, verdeel en heers mentaliteit, onzekerheid en willekeur. Dus als je een dezer dagen ook wordt aangesproken door 11.11.11 vrijwilligers, laat je hart spreken.

Tenstotte nog een aankondiging voor de Gentenaars,  20 u   In Studio Globo, doornzelestraat 15 Gent. Een info vergadering rond zelfoogstboerderij  WIJVELD. Waarbij je zonder ervaring het hele seizoen zelf groenten en fruit kan oogsten in de buurt. meer info hier.

 

2 reacties op ‘Waardig werk

  1. De campagne Waardig Werk is nog niet afgelopen: vakbonden en ngo’s gaven gaven vorige week de officiële aftrap voor de tweede campagneperiode, met een schafttijd op de stoep van Umicore. Je kan het filmpje bekijken via deze link:

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s