Feest op mars…


Slecht nieuws vandaag. Elk jaar wordt door Global Footprint Network berekend wanneer de overshoot day valt. Je kan het zo bekijken, de aarde is ons kapitaal, en we moeten leven van de opbrengst van dit kapitaal. Deze opbrengst of rente bestaat uit hout, vissen, planten, granen, dieren, gezuiverde lucht, katoen, zuiver water, kortom alles wat de natuur voortbrengt. Als we echter meer gebruiken dan er wordt voortgebracht gaan we in het rood. Dan leven we van het kapitaal. De dag waarop de jaaropbrengst is opgebruikt noemt men de overshoot day. Vorig jaar viel die nog op 6 oktober. Dit jaar op 23 september, morgen dus. Het gaat dus niet goed, elk jaar gaan we vroeger in het rood. Wie weet wanneer de planeet bankroet gaat? Lijkt me nog iets belangrijker dan de financiële crisis, maar waar zijn onze politici mee bezig… juist.

Met dank aan het Oezbeekistaans filmfonds. Binnenkort lanceren deze mensen trouwens een LIM campagne rond de kringloopwinkel.

2 reacties op ‘Feest op mars…

 1. waar zit de Belgische overshoot day ergens ?
  Ik gok dat ik er met 1 april niet ver ga afzitten.
  Misschien een idee om met de persoonlijke overshoot day te communiceren iplv je voetafdruk.
  Ik denk zelf ergens augustus uit te komen ondertussen … way to go.
  LIM heeft er geen meer … right ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s