Liften in de lift?


Ik heb het honderden keren gedaan, vooral als student, voor de verplaatsing Gent-Wingene. En ook wel regelmatig tijdens vakanties. Het is echter zo lang geleden dat het wel iets uit een ander leven lijkt; liften. Als ik de voorbije jaren nog wel eens in een auto op de baan was, dan kan ik me niet herinneren veel lifters te hebben gezien.
In Frontaal, het interessant magazine van het Gents Milieu Front las ik over Myoto, een nieuw initiatief om het liften terug te stimuleren. Hun systeem met een lift-pas en sms-systeem doen denken aan de oudere pogingen van Taxistop om liften aantrekkelijk te maken. Hier en daar staan trouwens nog van die verkeersborden waarvan weinig mensen weten wat de functie is. Myoto zit echter goed in elkaar en verdient de nodige steun. Een uitdaging die ik als LIM niet kan laten liggen.

Ik heb me net ingeschreven en wil het zo snel mogelijk eens uitproberen. Eerste poging; nu vrijdag lift ik naar Brussel. Het is wellicht ook een manier om je weer helemaal jong te voelen. Langs de kant van de weg gaan staan met opgestoken duim!

2 thoughts on “Liften in de lift?

  1. euh, jawel maar met de trein… het was zo hard aan het regenen dat ik liften niet zag zitten. maar de kaart heb ik nu altijd bij, ik hoop binnenkort toch eens een nieuwe poging te kunnen wagen.
    je zal er hier alles kunnen over lezen…

    steven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s