Goed om weten


Met de tips die ik heb gekregen moet het zeker lukken om de schoolboeken te kaften zonder nieuw papier aan te kopen. Bedankt hiervoor!

Even een paar dingen aankondigen; morgenavond in Gent is er dus de unieke voordracht van Rachendra Pachauri, nobelprijswinnaar voor de vrede 2007 en hoofd van het International Panel on Climate Change, over de impact van vleesconsumptie op het klimaat. Meer concrete info vind je hier, ik zal er in elk geval zijn.

Op 13 en 14 september is er in Brussel de passiefhuis beurs. Zeker een aanrader voor wie plannen heeft rond bouwen en verbouwen en grondig zijn voetafdruk wil verkleinen. Op 18 september organiseert NBV samen met een aantal partners een studiedag rond duurzame voeding. Er zal verslag gedaan worden van een interessant experiment waarbij 15 gezinnen een jaar lang geprobeerd hebben over te schakelen naar een duurzaam voedingspatroon.

Voor de leerkrachten uit het secundair onder ons: WWF en Ecolife starten een nieuwe campagne waarbij klassen hun eigen voetafdruk kunnen verkleinen. Naast een inhoudelijk en methodisch veelbelovende aanpak kunnen scholen ook wat centen winnen voor ecologische projecten. Te bekijken op de site van voetzoekers.

Ecolife organiseert samen met Vormingplus ook een nieuwe campagne waarbij iedereen, jawel ook u, aan de slag kan om de CO2 uitstoot te verminderen. Meer info op Kyotocode.

En tot slot: mochten hier toevallig bewoners van Evergem of omstreken rondhangen. Op 3 september om 20 uur geef ik als LIM een lezing voor rond ‘haalbare tips om je voetafdruk te verkleinen en goed te leven’. Wie interesse heeft kan best eens bellen met de duurzaamheids- ambtenaar Kathleen De Wulf op 09 216 05 57.

Om maar te zeggen dat iedereen terug in gang is geschoten en er heel wat initiatieven opstarten om te werken aan een eerlijker en duurzamer wereld. Zoals de zaadjes die Adam een paar maanden terug in de grond heeft gestopt nu lekkere boontjes opleveren zullen al die initiatieven ooit vruchten afwerpen. (jaja, klinkt een beetje melig, maar het is vrijdagavond nietwaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s