Smakelijk!


Ondertussen ben ik twee weken bezig met mijn aangepast voedingspatroon. Een tijdelijk experiment om uit te zoeken of het ook mogelijk is met minder zuivel goed te leven. Sinds 1 augustus heb ik geen kaas, melk of andere zuivel meer gekocht (wel eerst nog een paar restjes opgemaakt die ik in huis had).  Melk en boter missen is geen probleem. Kaas is iets moeilijker, niet zozeer als beleg op de boterham, want daarvoor zijn er heel wat alternatieven. Het is eerder ’s avonds bij het bekijken van bijvoorbeeld een DVDtje dat de goesting in iets hartig zich aandient. Ik ben nu overgeschakeld op wortelen en noten. En ik ga ook niet zover dat ik een stukje chocolade (mét melkpoeder) ga afzweren. De resultaten tot hiertoe zijn toch prima. Conditie en humeur zijn optimaal, ik ben zelfs een kilootje afgevallen (ook door veel te lopen natuurlijk). In september ga ik wel medisch laten nagaan of ik nu geen essentiële zaken mis en dan begint het Raw Food avontuur. Voor ik als onverantwoorde ouder wordt bestempeld; mijn kinderen doen niet mee aan deze voedingsexperimenten. 

Tegelijk begint de moestuin voor aanvoer van verse groenten te zorgen. Op mijn bord onder andere gewone sla, rucola, een tomaatje (niet zelf gekweekt maar gekregen van André van de volkstuinen, dankjewel). Op de vensterbank gekweekte verse kiemen (alfalfa, radijs en mosterd), en dit in combinatie met Puri’s.  Dit zijn gefrituurde broodjes van een deegje van biologische bloem, water en verse basilicumblaadje.  Voor de smaak strooi ik wat gistvlokken en een geutje sojasaus over de sla.  Geef toe, dat ziet er niet slecht uit, en het smaakt ook heerlijk.

Misschien kan ik deelnemen aan de wedstrijd van WWF en Exki. Ze zijn op zoek naar een lekker recept met een lage CO2-impact. Kandidaten kunnen recepten opsturen tot 1 september. Meer info op wwf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s