De eerste resultaten!


De eerste twee weken van het Low Impact experiment zijn zo goed als afgerond. Niet zonder trots presenteer ik hier graag enkele eerste resultaten.

Behalve voor water zijn het allemaal cijfers van de hele familie. Er zijn natuurlijk heel wat bedenkingen te maken bij deze cijfers. Vooreerst is moeder natuur me zeer gunstig gezind. Van bij dag 1 van mijn experiment is het zo warm geweest dat verwarming niet nodig was. Op het moment dat de regenton bijna leeg was (vandaag dus) begint het meteen flink te regenen. Dus dat gaat allemaal makkelijk. Dit past in mijn plan om in de zomermaanden een flinke reserve opbouwen voor de koudere maanden. De iets hogere cijfers van water en glas zijn duidelijk een gevolg van het startfeestje (afwas en lege flessen dus).

Aan de andere kant zijn de eerste resultaten ook hoopgevend. Zeer aandachtig omgaan met elektriciteit, vervangen van waterkoker en stofzuiger, het zijn acties die meteen effect hebben. Ook mijn nieuwe manier van afval-loos winkelen is duidelijk voelbaar bij de afvalfracties. Nu de verwarming hersteld is na de panne vlak voor 1 mei ben ik de voetbalkleedkamermethode maar blijven gebruiken. Ik heb me zelfs al een keer met koud water gedouchd (flinke jongen hé).

Deze morgen heb ik ook de auditeur van de milieuadvieswinkel over de vloer gekregen. Het is meteen duidelijk waar de grote uitdaging zit; isolatie en verwarming. Maar als het allemaal klopt wat Mario heeft voorgesteld kan ik minstens zelf 25% op verwarming besparen met enkele kleine ingrepen. Het gaat vooruit dus, het gaat verbazend goed vooruit. Een dezer dagen wat meer toelichting bij de energieaudit én de eerste cijfers over mijn geluksgevoel…

Ter info, deze week kan je ook meer lezen over de LIM avonturen op weekend-Knack.

Subscribe to Lowimpactman’s Weblog by Email
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s