verkiezingen!


Nee, dit is geen oproep om regeringen te laten vallen ofzo. Het is gewoon de meest passende titel voor dit stukje.

Zoals je wellicht niet weet bestaat er een boekenprijs voor auteurs die uitgeven in eigen beheer. De grote boekenprijzen zijn voorbehouden aan werken van klassieke uitgeverijen. Steeds meer auteurs (waaronder mezelf) geven om diverse redenen uit in eigen beheer.

Sinds 2017 maken Nederlandstalige auteurs kans op een erkenning als beste roman, beste non-fictie verhaal en beste kinderboek. Er is ook een aparte prijs voor de beste cover. Geldprijzen zijn er niet mee gemoeid, maar de winnaars worden wel in de bloemetjes gezet en krijgen een… tadam: digitale sticker!

Het gaat me hier niet zozeer over de prijs, maar ik denk wel dat mijn boek belangrijk genoeg is om bij een breder publiek bekendheid te genieten. Zodoende laat ik het competitiebeest in mezelf voor een keer los.

Een vakjury zal prijzen toekennen, maar ook het publiek kan dat. Je voelt me al aankomen, dit is een oproep om te stemmen. Tijdens de hele maand februari kan iedereen mee bepalen wie op de shortlist komt. Als je het boek hebt gelezen (of misschien niet, maar je vind me toch een sympathieke kerel), dan kan je klikken op de link hieronder. Je scrolt wat naar beneden om het stemformulier te zien. Bij de categorie ‘Beste boek‘ kan je Amor Mundi vinden bij de S van Steven.

Als ik nog een kleine suggestie mag doen. In de categorie ‘meest leerzame boek‘ is ‘Honger naar Gent’ van Dirk Holemans en Noël Callebaut zeker een aanrader. Een orgineel boek over het Gentse voedselsysteem in de late middeleeuwen en de negentiende eeuw. Bij het ‘leukste kinderboek‘ is ‘Zilverhoefje’ mijn persoonlijke favoriet. Een verhaal geschreven door Lien Van Laere met prachtige illustraties van Catherine Balcaen. Als je blijft scrollen kan je ook nog je favoriete covers kiezen, laat de kunstcriticus in je los (dan zal je automatisch even stilstaan bij de mooie illustratie die Inez Louwagie voor Amor Mundi maakte) en maak je keuze.

STEM HIER

Dus hier klikken, je mailadres ingeven, 3 boeken aanklikken, 3 covers aanklikken en je bent klaar. Het mag altijd om andere mensen uit te nodigen om mee te met deze verkiezingen. (bijvoorbeeld via de Facebook of Twitter knop hieronder). Want boeken die de wereld wat beter en mooier willen maken, die mogen toch ook eens winnen.

3 reacties op ‘verkiezingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s