Lente-marathon


Het ziet ernaar uit dat de doemscenario’s voor Omikron toch niet bewaarheid zullen worden. Des te beter natuurlijk, aangezien dit zou kunnen betekenen dat de lente en zomer min of meer normaal zouden kunnen zijn. (Altijd in voorwaardelijke wijs spreken natuurlijk!)

Na twee jaar met veel annulaties wil ik vooruitblikken en de lente gebruiken voor een grote inhaaloperatie. Het idee is simpel: een marathon met (minstens) 42 boekvoorstellingen op alle mogelijke plaatsen in Vlaanderen (en erbuiten). In huiskamers, bij verenigingen, bedrijven en overal waar mensen willen samen komen om het toekomstverhaal van ‘Amor Mundi’ te leren kennen. De eerste tien locaties zijn al bekend, er zullen de komende dagen en weken nog heel wat bijkomen.

Het concept is eenvoudig. In huiskamers en voor lokale verenigingen kom ik gratis langs (voor bedrijven, culturele centra en bibliotheken tegen een prijsje). De organisator nodigt mensen uit en ik kom met veel plezier het Amor Mundi verhaal brengen. Natuurlijk is het boek achteraf te koop.

Het kan op een avond, overdag, in het weekend, eigenlijk op elk moment. Het verloop ziet er min of meer als volgt uit.

De auteur vertelt eerst in grote lijnen de context waarin het toekomstverhaal zich afspeelt. Welke scenario’s komen aan bod, en waarop zijn deze gebaseerd? Dan volgen een aantal fragmenten die aansluiten op de interesse en de vragen van het publiek. Meestal komen we zo tot een dialoog over wat we nu kunnen doen om de gewenste toekomst vorm te geven. De voorstelling en gesprek duurt ongeveer 1,5 uur, beetje afhankelijk van het aantal vragen.

Heb je zelf een ruimte huiskamer, ken je een clubje mensen dat interesse heeft in dergelijke thema’s? Is dit een fijne activiteit om met je collega’s te organiseren? Neem contact met me op via steven@lowimpactman.be, en help mee deze marathon waarmaken.

Jouw doortocht werd door iedereen enorm gesmaakt! Pieter B. Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s