nummer 1000


Vandaag kreeg ik telefoon van een dame die graag zes boeken wou bestellen. Ze had Amor Mundi gevonden in de bibliotheek. Ze vond het fantastisch en wou er eentje kopen voor zichzelf én voor de vijf kleinkinderen. Omdat bestellen via de boekhandel zo’n vier weken zou duren kon het misschien ook anders. Toen bleek dat de mevrouw vlakbij woont ben ik op de fiets gesprongen met de gesigneerde boeken. Ik heb ze afgegeven en kreeg een mooi verhaal in de plaats.

Maria, is 86 jaar jong en vertelt levendig en vol passie. Ze is geen grote fan van de sociale media , wat meteen al een reden is waarom ze Amor Mundi zo leuk vind. In haar huiskamer staat een groot weefgetouw, een replica van de getouwen die in de Gallische tijd werden gebruikt. Ze is namelijk vrijwilliger bij de Gallische hoeve, een openluchtmuseum waar onderzoek gedaan wordt naar het leven in de ijzertijd. We hadden een fijn gesprek over het belang van low tech en ambachten, over haar herinneringen aan de oorlog toen ze als kind ook te maken kreeg met rantsoenbonnen en zelf voedsel telen. Over hoe ze haar kinderen heeft meegegeven dat we goed kunnen leven met wat minder. Over hoe fijn ze het vond mijn toekomstverhaal te lezen, en hoe belangrijk het is om kennis en vaardigheden door te geven. Je begrjipt dat na zo’n onmoeting de dag al niet meer stuk kan.

Maar dat is nog niet alles, want dankzij haar bestelling zijn nu officieel 1000 exemplaren van Amor Mundi verkocht. Niet slecht voor een roman die in eigen beheer is uitgegeven. Ik geef toe dat er ook heel wat tijd is gegaan naar het promoten van het boek, het maken en opsturen van pakketjes. Anderzijds zijn de inkomsten bij een boek in eigen beheer ook hoger dan via een uitgeverij. Zo zal voor 2021, een jaar waar toch heel wat lezingen zijn geschrapt het boek goed zijn voor 44% van mijn inkomsten. Ook volgend jaar hoop ik nog rond het boek te kunnen werken. Er komen in elk geval nog een hele reeks boekvoorstellingen en samen met het Gents Milieufront is er een bijzondere voorstelling in de Centrale Op 31 maart. op 23 januari wordt in Oostende het Amor Mundi bos gepland, want hoe meer boeken, hoe meer bossen… Nu nog maar hopen dat Oostende het nog een tijdje droog kan houden.

Een reactie op “nummer 1000

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s