terug naar de natuur


Net een weekendje doorgebracht tussen de bomen en de dieren. Op een prachtige plek in Maarkedal staat een mooi ingericht huisje midden een stukje bos. In heb bos leven een aantal dieren die gered zijn uit megastallen of er terecht zijn gekomen omdat de eigenaars plots genoeg hadden van hun huisdier. Een paar honden, hangbuikvarkentjes, eenden, pauwen, kippen, een kalkoen en konijnen. Daarnaast leven er heel wat wilde dieren. Vuursalamanders, eekhoorntjes, vleermuizen en heel wat vogels en insecten. Het is een plek waar je meteen tot rust komt.

Meteen een reden om even te verwijzen naar de zeer interessante Voedselbos podcast van Louis De Jaegher. In de aflevering over Natuurlijke Intelligentie spreekt Leen Gorissen over het bewezen effect van de aanwezigheid van bomen. Wie tussen de bossen met veel dennen en sparren zit, krijgt een lading fytonciden cadeau. Dit is een plantaardig antibioticum waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. Drie uur per week zou volstaan om met name de killer-T cellen (die kankercellen aanpakken) op peil te brengen. Reden te meer om goed te zorgen voor de natuur.

Er zijn nog een paar bijzonderheden aan deze plek. Zo vragen de eigenaars geen dierlijk eten klaar te maken in de mooi ingerichte keuken. Dat is niet toevallig, want Melanie en Tobias zijn de grondleggers van Eva, de beweging die ijvert voor plantaardige voeding en respect voor dieren. Tobias is ook de auteur van dit voortreffelijk boek, dat ook voor veel activisten die rond klimaat werken heel veel nuttige inzichten kan bieden. De ideale combo? Een paar dagen reserveren in Feathery Forest, en daar het boek lezen, tussen de bomen en de dieren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s