het einde van de E17


Een autostrade aanleggen die zowat over de stad loopt en door een natuurgebied, in de jaren zestig kon het allemaal. De vooruitgang nietwaar. Sindsdien leven vele duizenden mensen in de schaduw van een gevaarte waarop dagelijks tienduizenden vrachtwagens en auto’s passeren. De brug wordt op dit moment gerenoveerd, als blijkt dit niet zonder problemen te gaan.

Reeds vele jaren zijn actiegroepen (zoals Viadukkaduk) in de weer om dit gedrocht uit de wijk te halen. Tot hier toe tevergeefs. Maar ik heb goed nieuws. In juli 2026 zal het toch gebeuren. Niet omwille van een politieke beslissing, maar gewoon omdat mensen het heft in eigen handen nemen. Hieronder de verkorte versie (2,5 minuten) van de betreffende passage in het boek.

De volledige voorstelling kan je hier bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s