op weg naar Betergent


Nee, er is geen nieuw post-apocalyptisch boek op komst. Dit is een foto gemaakt ter ondersteuning van de lancering van Comon. Een collectief van wetenschappers, technologen en creatieve doeners en denkers. Het doel? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen willen we van Gent een betere, aangenamere en aantrekkelijke stad maken (Betergent eigenlijk). Samen met alle Gentenaren en met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Comon werd opgericht door: Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook.

Ik heb dus mijn uitdaging geformuleerd en ben gaan poseren bij Jan – Homo Turisticus – Matthys in zijn studio Edelweiss. Wie herkent het jasje van Timo Vromman uit 2078 en de chip met het klimaatbudget? Meer info over het project op Comon.gent.

Ps: het trouwens wereldboekendag vandaag. Wie op de valreep nog een boek zoekt over de wereld, Amor Mundi is nog steeds beschikbaar. Daar kan je de geschiedenis van Betergent vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s