word mijn werkgever


Even een tussenstand. De roman is geschreven en gedrukt, de promotie loopt en de verkoopt gaat behoorlijk. De eerste versie van de muzikale voorstelling is achter de rug. We gaan aan de slag voor sessie twee. En we gaan op zoek naar een boekingskantoor dat ermee aan de slag wil. De gewone lezingen en voorstellingen blijven beperkt tot enkele (online) sessies per maand. Het ziet er naar uit dat echte activiteiten met publiek eerder pas na de zomer terug zullen kunnen. Dus ga ik ervan uit dat er voor mij nog wel enkele maanden met veel open ruimte aankomen. Die wil ik liefst zinvol besteden, dus ga ik op democratische wijze een paar mogelijke projectjes voorleggen aan jullie, mijn bloglezers (en trouwste supporters). Zo kan ik vraaggedreven aan de slag (klinkt modieus toch).

Idee 1: een herwerkte versie van het eerste LIM boek.

Ik krijg nog regelmatig positieve opmerkingen over mijn allereerste boek (uit 2009). De praktische tips voor ecologisch leven van wieg tot graf. Blijkbaar heeft het toch wel wat mensen geïnspireerd om actie te ondernemen. Het boek is niet meer te koop, en redelijk wat informatie is aan een update toe. De mogelijkheden om ecologisch te leven zijn ondertussen veel groter geworden (de toestand van ons milieu jammer genoeg veel slechter). Misschien is het dus tijd voor een nieuwe versie. Er zijn natuurlijk al heel wat boeken over ecologische leven dus wil ik het anders aanpakken. Geen achtergrond beschouwingen of analyses van het probleem. De lezer niet enkel als consument maar ook als burger benaderen. Het dus gaat niet over wassen op dertig graden, of je eigen tandpasta maken. Ik wil het hebben over de acties die er écht toe doen. Twintig korte hoofdstukken met zeer concrete info en de nodige actiegerichte links en misschien een stappenplan. Het zou een low budget boekje moeten worden van pakweg 50 pagina’s. Dat bij wijze van spreken gratis bij de Humo kan weggegeven worden en op naast toilet kan liggen. Een boekje om cadeau te doen aan je mopperende nonkel of twijfelende vriendin. Ik heb me al even geamuseerd met een mogelijke cover.

Idee twee: het vervolg op Amor Mundi.

Amor Mundi eindigt in 2052, Man is dan 27 jaar oud. De tweede helft van de eenentwintigste eeuw zal uiteraard ook wat verrassingen in petto hebben. De personages uit het boek kunnen verder evolueren en we zien welke innovaties of rampen er nu weer te wachten staan. Het zal behoorlijk wat research en fantasie vragen om nog wat verder vooruit te kijken, maar in principe is een vervolgverhaal mogelijk. Pas op, zo’n boek maken zal meer tijd vragen en dus niet meteen tot iets concreet leiden. (En ook hier een kleine impressie van een mogelijke cover)

Misschien zijn er nog wat andere opties, maar graag leg ik deze twee projecten aan jullie voor. Je kan dus via deze link je stem uitbrengen. Bedankt alvast om er een minuut tijd voor te nemen.

Maak hier je keuze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s