een maand vol kansen


Op zoek naar een fijne uitdaging? Iets waarmee je een bijdrage levert aan een betere wereld? Kansen zijn er in overvloed. Je kan je aansluiten bij de bijna 20 000 mensen die zich engageerden om in maart te kiezen voor meer plantaardige voeding. De Veggie Challenge om dertig dagen je voedingspatroon aan te passen. Van volbloed vleeseter tot flexitariër, van flexitariër naar vegetariër, van vegetariër naar veganist… alle opties zijn mogelijk. Neem dus hier een kijkje en schrijf je in.

Je ook deelnemen aan de 30-30 campagne van Bos+ en de Christelijke mutualiteit. Het idee is eenvoudig, vanaf 6 maart probeer je dagelijks 30 minuten te bewegen in de natuur (en dit gedurende dertig dagen). Daarmee vang je een heleboel vliegen in een klap. Goed voor je lijf, je beweegt en ademt beter. Goed voor je geest, want je ontspant en voelt je meer verbonden met de natuur. Goed voor de natuur, want je helpt mee aandacht vragen voor het belang van bomen en natuur. En tijdens het wandelen kan je bedenken welk plantaardig gerecht je ’s avonds wil klaarmaken.

https://30-30.be/nl/elke-dag-bewegen-in-het-groen

Ben je wat moe van al dat gewandel en gekook? Wil je liever even achteruit zitten om wat boeiende info op te pikken. Neem dan eens een kijkje bij het prachtige aanbod van ‘Kiemkracht’, waar je in de maand maart maar liefst negen online gesprekken en webinars kan volgen (in april zijn er nog een aantal). Op 23 maart mag ik zelf de avond over de bijen modereren.

Dit zijn maar een paar opties, want er is zoveel te doen. Als je nog steeds denkt dat je inspanningen geen impact hebben, dan geef ik nog graag deze quote mee van Stef Van De Gechuchte.

“Je denkt dat je druppeltje op de hete plaat geen verschil maakt? Dan heb ik een leestip: Amor Mundi, het literaire debuut van Steven Vromman, Low Impact Man voor de vrienden. Het boek zal misschien geen Nobelprijs voor de Literatuur kapen, maar Steven bewijst nog maar eens wat voor een geweldige storyteller hij is. Het boek leest als een hogesneltrein. Met dit duurzame vervoersmiddel kom ik meteen bij de vele oplossingen die illustreren dat er wel degelijk alternatieven zijn. Het boek schetst zowel een gitzwart toekomstbeeld bij een ongewijzigd klimaatbeleid als een ‘window of hope’ wanneer we onze inspanningen gevoelig opschroeven.”

2 reacties op ‘een maand vol kansen

  1. Yes, we zijn qua lente-initatieven weer op het pre covid peil! ’t Moet nu ongeveer een jaar geleden zijn dat we je show in Mechelen live mochten meemaken, dat ik planten en lekkers op een Velt-beurs kocht, van lezing naar workshop, … We zijn erin geslaagd om de Drive terug te vinden ❤

    (en ooit slaag ik erin om al je stukjes en nieuwsbrieven met terugwerkende kracht te lezen)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s