berichtje van 430 miljard


Het is zover, na vele jaren van voorbereiding zet NewB een volgende stap om erkend te worden tot een volwaardige bank. Daarvoor is wel wat geld nodig, en daarom is vorige week een oproep gelanceerd om kapitaal te verzamelen. Ok, 30 miljoen klinkt wel als een gigantisch bedrag, maar als je weet dat de Belgen zo’n 280 miljard op spaarrekeningen hebben staan lijkt dit toch mogelijk. Dus wil je deze burgerbank in wording ondersteunen, hier even klikken.

Nu we het toch over geld hebben, naast het geld op de spaarrekeningen hebben de Belgen nog eens 150 miljard bij elkaar gespaard via diverse vormen van pensioensparen. In afwachting van ons pensioen wordt dat geld duchtig geïnvesteerd in allerhande projecten. En dat zijn zeker niet allemaal onschuldige kwesties, denk maar aan ontbossing, fossiele brandstoffen en wapens. Dringend tijd om daar iets aan te doen. Fair Fin is gestart met een campagne om die pensioenfondsen te verduurzamen. Dus neem even de moeite om te kijken wat jij zelf kan doen.

Een reactie op “berichtje van 430 miljard

  1. Goede morgen Steven,

    Lijkt met héél nuttig dit initiatief. Ik hoop dat het gaat werken. Alhoewel ik niet de econoom ben in huis… Wordt zeker weerhouden.

    Met veel dank en vriendelijke groet,

    ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s