Staken voor het klimaat


Vrijdag is het zover, op meer dan 1200 plaatsen in ruim 90 landen zal actie gevoerd worden voor een stevig klimaatbeleid. Dat wijst er toch op dat het bewustzijn bij de bevolking in snel tempo aan het groeien is. Of dit ook het geval is bij de politici is me wat minder duidelijk. Mochten partijen op zoek zijn naar concrete en haalbare voorstellen dan is dit lijstje van de Bond Beter Leefmilieu alvast een goede start.

Ik hoop dus dat op 15 maart heel veel mensen op een of andere manier hun stem laten horen en de jongeren ondersteunen. Want het lijkt me niet fair dat ze op hun eentje moeten opdraaien voor de rotzooi van de voorbije generaties. Zelf ga ik in de voormiddag alvast bij twee klassen langs in Zaventem, rond half-vijf ben ik te gast bij Toon Smet van NRJ-radio en ’s avonds doe ik nog een voorstelling in Leuven. Echt staken is dit niet, maar ik hoop hiermee toch weer wat mensen te stimuleren.

Ben je nog op zoek naar ideeën om op één of andere manieren ook iets te doen, hier alvast 5 interessante tips van 350.org. We hebben nog een goede tien jaar om de boel op orde te zetten, dus dit jaar kan maar best het jaar van de omslag worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s