een glimp van de toekomst


Dit weekend voor het eerst gebruik gemaakt van ‘To Good to go’, een app die voedselverspilling tegen wil gaan. Eerste stap is de de app op je Fairphone zetten (het werkt ook op een minder verantwoord toestel) en dan kan je meteen kijken wat het aanbod is. Gerangschikt volgens nabijheid. Dus had ik snel iets gevonden in de buurt  nauwelijks 600 meter van huis. Via de app kan je dan meteen reserveren en betalen, met de New-B kredietkaart (al werkt het ook met minder verantwoorde betaalkaarten). Dan tgtg_2324 (1)ga je gewoon de maaltijden ophalen op het afgesproken tijdstip (met je eigen doosjes). In dit geval een verse maaltijd bij de Kantine, bestaande uit een pastasalade, een chili sin carne én een stukje appeltaart, voor 3,9 euro!

Het idee erachter is simpel, er zijn nogal wat restaurants die overschotten hebben, die ze moeten weggooien als ze niet verkocht geraken. Met deze app hebben de uitbaters toch nog een kleine opbrengst, een beter geweten, mogelijk nieuwe klanten en minder afval! Voor de gebruiker is er het voordeel van een verse maaltijd aan halve prijs. Als de term win-win al ergens gepast is, dan is het hier. Zo zie je maar, het kan echt anders.

(en ik weet dat dit natuurlijk enkel werkt met een smartphone en To Good to go nog niet overal actief is, maar dat mag toch geen reden zijn om het niet te promoten)

Een reactie op “een glimp van de toekomst

  1. Fijne app, nog niet gebruikt, maar wat ik me dan afvraag: Hoe kan je nu ’s ochtends al weten wat je ’s avonds over zult hebben? Of wordt er gewoon altijd teveel gemaakt…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s