George Cloony toch


Als het gaat over afval blijft preventie natuurlijk de allerbeste optie. Daarom lijkt het me geen slechte zaak dat de stad Hamburg beslist heeft om koffie-capsules te gaan verbieden. Het spreekt vanzelf dat ik ga bekijken of de stad Gent niet een initiatief in dezelfde richting kan nemen.

Waar ook wel eens iets aan zou mogen gebeuren zijn de vele broodjesverpakkingen die dagelijks in de vuilbak verdwijnen. Aangezien steeds eco-green-rolleatmeer mensen onderweg een broodje kopen – ik doe het zelf ook wel eens in het station – gaat het over tienduizenden stuks per dag.

Gelukkig zijn er dan creatieve ondernemers die op zoek gaan naar oplossingen. Zelf gebruik ik ook regelmatig herbruikbare verpakking om mijn boterhammen in te stoppen. Ja, natuurlijk de goede oude brooddoos kan ook, maar neemt toch wat veel plaats in de fietstas of rugzak.

Zo is Jens (die ooit mijn zijn klas een van mijn klimaatshows zag) gestart met het verdelen van de rolleat, een handige verpakking die je steeds weer opnieuw kan gebruiken. Misschien zou George Cloony beter daarvoor reclame maken in plaats van zijn belachelijk vervuilende capsules…

 

4 reacties op ‘George Cloony toch

 1. We zijn hier thuis ook bezig met serieuze inspanningen om de hoeveelheid afval te verminderen door meer lokaal en verpakkingsvrij te kopen. Dit jaar zijn we momenteel reeds 1 kleine afvalzak restafval en we zijn nog niet begonnen aan de tweede. PMD is 1 om de 3 maand ofzo.
  Het verg wat studie en planning maar het is wel uitdagend om het met steeds minder te proberen. We zijn er nog niet maar we blijven stap voor stap zoeken naar concrete oplossingen.
  De voordelen zijn goed zichtbaar: minder tijd nodig voor afval verzamelen, transporteren,… , minder geld nodig voor zakken. Je gaat in veel gevallen ook ongezond voedsel dat veelal overdadig verpakt is vermijden. En laat nu net dat ongezonde voedsel van de heel grote bedrijven komen die door de complexe logistiek verplicht zijn om hun producten (meermaals) te verpakken.

  Like

 2. De dochter haar boterhammetjes gaan standaard in een Lunchkin mee naar de kribbe en we hebben daar al heel leuke reacties over gehad. Inderdaad veel handiger dan een brooddoos want leeg neemt die amper plaats in!

  Like

 3. Kan iemand me vertellen hoe ik aan de DVD van The low impact man geraak? Ik zou deze in mijn lessen willen gebruiken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s