even naar het Zuiden


Gisterenavond de laatste voorstelling van 2015 gespeeld in de aandoenlijke parochiezaal van Desteldonk. Na dit een zaaltje vol enthousiaste mensen en de voorbije dagen nog een beetje impact via de VRT en Knack is het tijd voor een stevige pauze.

Het is uiteindelijk geleden van mei 2008, toen ik zes maanden loopbaanonderbreking nam en de hele LIM bal aan het rollen ging. De komende pauze is korter (zes weken) maar komt goed gelegen. Ik heb tenslotte naast de 122 voorstellingen dit jaar al 141 politieke vergadering en 33 politieke activiteiten gehad. Om nog te zwijgen van de vele tijd die ons cohousingsproject vroeg en nog wat andere projecten links en recht (vooral links eigenlijk).

De volgende weken is er tijd om te rusten, te ademen, te onthaasten, te bezinnen, te wandelen, te lezen, te ontdekken en te ontmoeten. We hebben een reeks bijzondere low-tech vakantiehuisjes geboekt in het zuiden van Portugal en Spanje. Met het openbaar vervoer trekken van de Pipo-wagen naar de Caravan, naar het rieten huisje en de grot om tenslotte enkele dagen te leven in een watertoren. Steeds in de nabijheid van natuur en met hier en daar een cultureel bezoekje aan een stad in de buurt.

Af en toe eens online gaan zal wel gebeuren, of er ook berichtjes op deze blog of mijn facebook verschijnen ga ik niet beloven. Misschien wel, misschien niet. Zondag op de klimaatbetoging in Oostende ben ik er ook niet, want dan zitten we op de trein naar Irun.

Maar ik ben er zeker van dat ondertussen duizenden en duizenden mensen blijven werken aan een vrolijke nieuwe wereld. Met kleine acties in het dagelijks leven, door het opvoeren van politiek druk, door bewust te consumeren of tijd te nemen om samen met anderen actie te voeren.

Alvast een fijn eindejaar gewenst en tot dan!

Steven

casakaren

 

3 reacties op ‘even naar het Zuiden

  1. Geniet ervan! Met deze wil ik je ook eens bedanken voor je boeiende blog, ik volg die al lang en je stukjes hebben me dikwijls geïnspireerd tot nieuwe keuzes in mijn leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s