hart boven hard


hartbovenhardparadeZondag ga ik naar Brussel om daar met vele duizenden anderen duidelijk te maken dat er wel alternatieven zijn. De wensen van deze brede beweging zijn helder, en ik kan er helemaal achter staan.

De parade wil een feestelijke maar duidelijke manifestatie zijn van een groeiende stroom burgers en organisaties die andere keuzes willen maken dan het huidige beleid: Samen rijk Samen rijk Samen rijk Eerlijke belastingen! Samen rijk Sterk jong en oud! Samen rijk Stop armoede! Samen rijk Werkbaar werk! Samen rijk Leefbare buurt! Samen rijk Diversiteit is realiteit! Samen rijk Eco is logisch! Samen rijk Wees wereldwijs! Samen rijk Doe de democratie!

De beweging die ontstaan is in de schoot van de culturele sector heeft in een septemberverklaring aangegeven voor welke keuze ze staan. Het is een pleidooi voor samenwerking versus competitie, voor zorg voor elkaar in plaats van voor louter economische indicatoren, voor anders omgaan met onze planeet, voor nieuwe ideeën in plaats van de bekende recepten.

We willen iedereen het gevoel geven dat hij of zij kan bijdragen aan een samenleving waarin hart boven hard gaat, als we ons maar verbinden. Solidair zorgen voor elkaar, dat is pas echt vertrouwen geven. Van de overheid verwachten we dat ze die aandacht deelt. En daar zullen we met alle ondertekenaars over waken. Wie gelijkheid, rechtvaardigheid en andere waarden van samenleven miskent, kan op ons verzet rekenen. Samen maken we het verschil.

Tot zondag dus!

 

Een reactie op “hart boven hard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s