het plezier van het geven


Vandaag kan je tot 17 uur terecht onder de stadshal in Gent, voor het eerste Gentse Geefplein. Het concept is voor het eerst opgedoken in Antwerpen en krijgt nu overal navolging. Het idee is simpel, iedereen kijkt eens welke bruikbare spullen die in kasten en op zolders staan kunnen gemist worden en brengt die naar het plein. En zo krijg je een plein vol met boeken, kleren, huisgerief en nog veel meer waar iedereen naar hartenlust kan in snuisteren en spullen meepakken.  Er is slechts 1 regel, geld is niet toegestaan op het plein. Er is wel gratis koffie en kraantjeswater, gratis muziek ook en zelfs een repair café.

Ik ben er langs geweest met enkele boeken, een ukelele, een fietshelm en nog een paar dingen. Aangezien geven zorgt voor een goed gevoel zie je allemaal vrolijke mensen bij elkaar en is de energie van het geven  voelbaar. Een prachtig initiatief dus, en ik hoop dat het nog op vele plaatsen navolging kan krijgen.

IMG_20140628_112619

IMG_20140628_113354

IMG_20140628_112736

IMG_20140628_112653

4 reacties op ‘het plezier van het geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s