25 en 26 september


Een nieuwsje van het show-front dat je niet in Dag Allemaal zal lezen; ik kan alvast aankondigen dat de officiële première van ‘genoeg geklaagd’ gepland is voor donderdag 25 en vrijdag 26 september en dit bij De Vieze Gasten in Gent. Deze voorstellingen zullen georganiseerd worden ten voordele van een aantal Gentse organisaties, maar daarover later meer nieuws. De datum kan je nu al in je agenda noteren.

Ondertussen heb ik de voorstelling een tiental keer uitgeprobeerd, met overwegend positieve reacties. De volgende maanden komen er nog enkele try-outs – zo breng ik vanavond in Oostende voor het eerst een nieuw liedje (het heldenlied genaamd). Na honderden klimaatshows is het wel fijn om een nieuw verhaal te kunnen brengen, een verhaal dat aansluit op de onderstroom van sociale en ecologische verandering die steeds sterker aan het worden is. Bedoeling van mijn show is simpel, zorgen dat iedereen buiten wandelt als vurig activist, maar wel met een glimlach op het gezicht en mededogen in het hart. Meer moet dat niet zijn.

veerlemalschaertTrouwens, eco-comedy is een heus genre aan het worden, komend weekend gaat Veerle Malschaert in première (ook bij de Vieze Gasten) met haar programma ‘eco-diva’. Ik ga zeker kijken, een verslagje kan je hier ook verwachten. Ook Nic Balthazar trekt het Vlaamse land rond met zijn klimaatverhaal – al noemt hij zichzelf graag de meest deprimerende spreker ooit – dus misschien moeten we dit als eco-tragedie bestempelen.

In elk geval, we blijven moeite doen om duidelijk te maken dat er nog andere prangende kwesties zijn in deze wereld dan de vraag bij welke club waar Thorgan Hazard tegen een bal trapt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s