Zuiddag. Work for change. Proef je passie


Hallo!

Ik ben Elke van het Sint-Pieterscollege in Leuven en ben voor één dagje de assistent geweest van Steven Vromman.

Op 17 oktober was het tijd om de handen is echt uit de mouwen te steken. Scholieren van het 4de, 5deen  6de  middelbaar uit heel Vlaanderen gingen aan de slag in duizend verschillende banen, bij duizend verschillende werkgevers. De werkgevers betalen allemaal veertig euro. Dat geld houden we niet voor onszelf, maar het gaat integraal naar de koffieboeren in Peru. Zodat ze in scholing kunnen investeren, zich kunnen organiseren en een stem krijgen in de politiek.

Ik ben gaan werken bij de Low Impact Man. Waarom?

Waarom niet? Ik ben al jaren geïnteresseerd in het milieu, alternatieve levensstijlen. Ik ben ondertussen vegetarisch, supporter van de kringwinkel, zot van fietsen, sorteerder eerste klas.

De Belgische treinen rijden zelden op tijd, en zelfs voor Zuiddag maakten ze geen uitzondering. Bijna een halfuur te laat kom ik aan. De fietsbel verwelkomt me.

Ik voel me direct thuis en we vliegen er direct in. Ik zet alle blogartikels uit 2011 samen in een Word-document om een mooi overzicht te maken. Ondertussen lees ik natuurlijk veel en raak steeds meer geïnteresseerd. Tot plots de computer afsluit, zonder enige aanleiding. Gelukkig was mijn bestand niet gewist. Als middageten waren er de eeuwige boterhammen met choco, de dag was toen al geslaagd.

Daarna reden we naar Woumen, in het verre West-Vlaanderen voor een Low Impact Man-show voor Okra. Ik stel mezelf voor en ga dan bij het publiek zitten en kijk mee naar de voorstelling. Later speel ik nog statief voor de micro. Na de show help ik met het afruimen van de tafels en krijg veel positieve reacties en vragen. Een gezellig momentje, maar, helaas, ik moest nog op tijd terug in Leuven zijn.

Door de file rond Gent, moet ik een spurtje doen naar het station om mijn trein te halen, maar eerst was er nog een aangename verrassing. Het Low Impact Man-boek(waarin ik al een hele tijd aan het lezen was) kreeg ik zomaar cadeau.

Midden op een druk kruispunt nam ik afscheid,  en de opdracht morgenavond een blogartikel te schrijven(et voilà).

Het was een supertoffe dag!

Elke

elkezuiddag

Een reactie op “Zuiddag. Work for change. Proef je passie

  1. Je had de beste leraar aan je zijde, je bent een erg goede leerling, maar ik weet dat je evengoed zelf een goed leraar bent en wij zelfs als ouderen nog veel van je kunnen opsteken, Succes in al wat je doet en onderneemt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s