Eco-plan voor Paola, leidingwater voor Albert


Vandaag is de koning in Gent, enja, als raadslid krijg je dan een uitnodiging voor de officiële ontvangst. Omdat ik toch wel benieuwd was of de koning nu echt kraantjeswater zou drinken zoals eerder aangekondigd door schepen Sofie Bracke ben ik even langs gegaan.

Voor zover mijn mening hier toe doet, ik ben er voorstander van dat staatshoofden democratisch gekozen worden, maar ik vind de afschaffing van het Koningshuis nu niet echt de politieke prioriteit nummer één in deze tijden. Albert heeft trouwens nooit gekozen om die functie op te nemen, hij was niet eens kandidaat. Dus kan ik me voorstellen dat hij zeer tevreden zal als hij binnen enkele dagen de fakkel mag doorgeven.

IMG_0669[1]Maar het bezoek in Gent dus. Veel pers en politie en overal mannen in pak met een kabeltje achter hun oor druk fluisterend tegen hun uurwerk. Ik had mijn pak niet aan – het zou van weinig respect getuigen naar zo’n gelegenheid te gaan met de kleren waarmee ik een paar dagen eerder in de Leie ben gesprongen. Het was dus een simpel vestje van de Kringloopwinkel (4 euro) en een witte T-shirt (jaja, ook een broek natuurlijk). In de jaszak een Ecoplan van Gent, want dit leek me wel een kans om het bejaarde paar even te wijzen op de vele sociale en ecologische projecten in Gent.

In de pacificatiezaal werd ik meteen aangesproken door enkele collega’s met de vraag om mij toch een beetje te gedragen. Vreemd dat ze dit net aan mij zeggen, terwijl ik me toch altijd netjes aan het protocol hou… Dus vroeg ik aan de aanwezige fractieleiders of het een goed idee was een Ecoplan te overhandigen. Dat werd me meteen ten stelligste afgeraden omwille van het risico dat ik binnen de 3 seconden gekneveld op de grond zou liggen overmeesterd door 3 veiligheidsmensen die in het Ecoplan een explosief poeder vermoeden.

Dus stond ik braafjes op de tweede rij terwijl de koning en de koningin de hal betraden en begonnen met het handjesschudden. Na de korte toespraak van de burgemeester kreeg het vorstenpaar een drankje aangeboden. Op een zilveren (of plastieken) IMG_0674[1]schaal stonden 4  glazen schuimwijn (of champagne), 2 glazen Wereldwinkel fruitsap en 2 glazen kraantjeswater. En de koning koos voor het kraantjeswater! Voila, ik hoop dat alle royalistische drinkers van Evian, Spa, Chaudfontainne, Volvic, Bru en de hele santenboetiek overbodig gebotteld water nu meteen hun grote voorbeeld gaan volgen en voortaan enkel Belgisch leidingwater consumeren. Niet perse voor het vaderland, maar gewoon om wat minder plastiek in omloop te brengen.

Mijn dag was al half goed, alleen zat dit Ecoplan nog in mijn jas te branden. Dus toen de ontvangst naar het einde liep zag ik mijn kans schoon om bugermeester Daniel Termont even te vragen of hij het plan niet wou overhandigen. Daniël is namelijk iets moeilijker te overmeesteren. Maar zo zei onze immer sympathieke burgemeester: “goed idee, geef het hem zelf maar”.  Dus heb ik me in de rij gedecoreerde oud-strijders gepost om mijn plannetje te overhandigen.  Omdat de koning maar bleef kletsen heb ik het uiteindelijk overhandig aan koning Paola, met de woorden, ‘Mevrouw als u nog eens tijd hebt voor een rustig bezoekje aan Gent, hier vindt je alle ecologische adresjes’.  Omdat ik de kroon niet mag ontbloten kan ik haar antwoord hier niet openbaar maken, maar het was toch bemoedigend. Het duurde trouwens maar enkele seconden voor een veiligheidsagent het plan uit de handen van Paola nam voor grondig onderzoek.

In elk geval, als u binnenkort de koningin ziet met een tattoo van vegetale inkten dan mag je er zeker van zijn dat ze het adres gevonden heeft in mijn plan. Gezondheid.

koningdrinkt

9 reacties op ‘Eco-plan voor Paola, leidingwater voor Albert

 1. Perfect gevoel voor humor en timing.
  Je totale gebrek aan schroom gecombineerd met je eco-inzet is hartverwarmend, Steven! Je blijft er maar voor gaan, schitterend. Er moesten er (veel) meer gelijk u zijn, we zouden een andere wereld hebben.

  Like

 2. Dag Steven,
  Ben jij er zeker van dat leidingswater zo gezond is ? Ik niet meer sinds ik de werken van Pr Orzagh gelezen heb. Blijkbaar zou het gebruik van chloor om ons leidngswater zo gezegd zuiver te maken dit water dood maken en, erger, de bio-electrische geleiding gevaarlijk hoog brengen (vergelijkbaar met het bloed van een kankerpatiënt in gevorderd stadium. Mocht je meer wensen te weten, kijk eens op http://www.eautarcie.com.
  Groetjes,
  Eddy

  Like

  1. ‘Dood water’, ik ben gekend met het concept dat rondgaat in bepaalde alternatieve kringen waarin men gelooft dat er zoiets bestaat als ‘levend’ en ‘dood’ water. Onzin natuurlijk, net zoals de opmerkingen dat het bloed van kankerpatiënten in ver gevorderd stadium een gevaarlijk hoge bio-elektrische geleiding hebben. Wat is dat trouwens, bio-elektrische geleiding? Is er dan ook niet-bio-elektrische geleiding?

   Kan je met wetenschappelijk betrouwbare bronnen aantonen dat één van je uitspraken op waarheid berust?

   Like

   1. Neem een kijkje op de link die ik opgegeven heb. Het gaat wel uit van wetenschappers. Dat ben ikzelf niet. Maar waarom zou ik de commerciële boodschappen blindelings moeten aanvaarden en de wetenschappelijk onderbouwde werken van zuivere wetenschappers per sé de grond moeten inboren ? Ik wil mijn gezond verstand gebruiken, en zie ook wat er in de natuur gebeurt. Daar is water leven, bij ons synoniem voor dood, gewoon omdat chloor doodt, net als de kogel die door het hoofd van de soldaat dringt. Die is ook dood. Of is dat misschien ook schijn ?
    Misschien goed om eens je gezond verstand te gebruiken en wat open vragen te stellen. Zo kom je vooruit, en is het een stuk waardevoller.
    Nu, je doet wat je wilt natuurlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s