vakantieprojectjes


big-brabant-0312_3Wat werk betreft zien de volgende twee maanden er goed uit. Nog een paar politieke vergaderingen en enkele opdrachten, dus veel tijd om andere zaken te doen. Ik weet niet hoe het met u zit, maar in zo’n geval kan ik het niet laten een lijstje te maken met allemaal dingen die ik zou kunnen doen.

Zo wil ik werk maken van een nieuwe lezing en/of show (de klimaatshow gaat ondertussen al een tijdje mee), wil ik in huis weer wat klusjes opknappen en vooral nog eens een hoop overbodige spullen wegdoen. Andere intenties zijn tijd maken om vrienden te zien en wat cultuur en natuur opdoen. Veel lezen en nog eens proberen een paar stukjes pianomuziek te leren staat ook bij de todo’s. Verder zijn er nog wel wat lokale dossiers (o.a. rond hernieuwbare energie en stadslandbouw) waarin ik me wil verdiepen. Het zou dus wel kunnen dat mijn lijstje langer is dan mijn vakantie. Maar ik laat me vooral niet opjagen en niksen is ook toegestaan.

Nog een projectje dat reeds een tijdje in mijn gedachten opduikt is de goesting om nog iets te schrijven. Een boekje dus, met daarin de neerslag van recente ideeën en gedachten over hoe het nu verder moet. Geen boekje met tips – die zijn er al genoeg – maar met inspiratie en inzichten rond actie en bewustzijn. Als er ooit een boekje van komt dat zou dit bijvoorbeeld op de achterflap kunnen staan; ‘Genoeg geklaagd, genoeg geanalyseerd, genoeg gewikt en genoeg gewogen.  De oplossingen zijn gekend, we moeten ze simpelweg toepassen.  Wie de fase van de spaarlampen is ontgroeid kan hier terecht voor 50 manieren om het einde van de crisis te vieren.  Met soms verrassende inzichten enerzijds en zeer concrete acties anderzijds  merk  je dat daadkracht en bewustzijn de sleutels zijn van verandering. Een ideaal boekje voor wie met veel optimisme het einde van de wereld zoals we die nu kennen tegemoet ziet. ‘ 

Zoiets dus. Of het me lukt om hierover voldoende zinnige dingen te schrijven is wat ik volgende maanden wil uitproberen. Het lijkt me geen slecht idee de lezers van deze blog als proefpanel te gebruiken. Tegelijk zal me dit stimuleren om regelmatig wat op papier te zetten. Dus tijdens de vakantie kan je regelmatig proefstukjes lezen voor het nieuwe project. Alle suggesties rond taal (dt…), stijl en inhoud worden uiteraard in dank aanvaard! Morgen het eerste stukje: toon compassie.

Een reactie op “vakantieprojectjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s