5 jaar LIM: de neveneffecten


Mijn persoonlijk projectje (en vooral de media-aandacht ervoor) zorgden wel voor enkele onverwachte neveneffecten. Bijvoorbeeld Lieven Scheire, zelf letterlijk een neveneffect, die me vraagt een middag mee te knutselen aan een nieuw type zonne-oven. Of het reclamebureau van Volvo dat me vraagt of ik het zie zitten om een week lang de nieuwe Volvo uit te proberen om daar dan een reclamespot van te maken. Waarbij de interesse wel afnam toen ik verklaarde bereid te zijn als ik die auto een week lang mocht laten staan en op de radio de voordelen van de fiets mocht uitleggen.

Nog zo’n vreemd geval, een evenementenbureau dat me uitnodigt op de avant-première van een nieuwe Harry Potter film. Wellicht was ik per ongeluk op een lijst van BV’s terecht gekomen. Deze uitnodiging heb ik wel aangenomen – vooral om mijn kinderen een plezier te doen – om met de plooifiets op de rode loper te kunnen rijden. Wellicht heeft geen van de vele filmfans me herkend, maar dit geheel ter zijde.

Een vraag de Mexicaanse regering om naar de klimaattop te vliegen om daar in een nevenpanel 20 minuten te spreken over mijn experiment, een vraag van Canvas om naar Brazilië te vliegen voor het programma ‘Brazilië voor beginners’. Dit soort dingen heb ik natuurlijk niet gedaan, al heb ik wel getwijfeld over de kans om het regenwoud met eigen ogen te kunnen zien – nu het er nog is.

Ik heb ook een stil vermoeden dat ik een populair thema ben bij allerhande werkjes van scholieren en studenten. Heel regelmatig krijg ik mails (of berichten via Facebook) of ik even enkele vragen wil beantwoorden voor ‘werkje’ voor school. Tientallen studenten uit verschillende opleidingen journalistiek zijn hier al langs geweest voor interviews in geschreven, auditieve of visuele vorm. Vandaag komen er trouwens ook enkele langs van Narafi uit Brussel.

Goede doelen en niet-gouvernementele organisaties vinden me ook wel als ze ergens een ‘gezicht’ of wat steun zoeken. En aangezien ik daar meestal ja op zeg heb ik meegewerkt aan acties van Velt, Ello-Mobile, de Sea-first foundation, Natuurpunt, 11-11-11, Kleur Bekennen, New-B, Eva, Gents-Milieu Front, Broederlijk Delen, Week van de Amateurkunsten, OKRA en vele anderen.

Een absoluut hoogtepunt was natuurlijk het telefoontje van Nathalie Meskens (toen ze nog helemaal niet zo bekend was als vandaag) om eens met haar collega actrices mee te denken over een toneelstuk over voeding en reizen. Daarvoor alleen al zou een mens (of althans zeker een man) Low Impact willen worden. Voor de televisielozen; Nathalie is de dame helemaal links.

nathaliemeskens

4 reacties op ‘5 jaar LIM: de neveneffecten

    1. zeer hypothetische vraag natuurlijk, voor fietsen wil ik zeker reclame maken, ik wil er wel niet voor betaald worden

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s