de laatste show


Zaterdagavond heb ik de laatste avondvoorstelling van de Low Impact Man klimaatshow gebracht in de theaterversie. Ten minste de laatste avondvoorstelling, want er zijn nog twee schoolvoorstelling in Tienen en dat zit het tweede seizoen erop. In totaal zal ik de voorstelling samen met muzikant Flor 61 keer gebracht hebben (zo’n 12 000 toeschouwers). En dan is op zich al een heel pak meer dan ooit gedacht toen ik in 2010 ben ingegaan op de vraag van Dranouter om een ‘festival’ versie van mijn lezing te brengen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een muzikant-entertainer, hebben we liedjes gemaakt, grapjes en teksten geschreven en waren we vertrokken.

Met de auto (op koolzaadolie) met daarin het materiaal en de instrumenten reden we naar De Panne en Hamond-Achel, van Leuven naar Torhout. Onderweg gesprekken over de toestand van de wereld, in het terugrijden nabespreking van de voorstelling en de ontvangst ter plekke. En net zoals in 2009 toen ik met Dimitri Leue en Jonas Van Geel op tournee ging heb ik weer een hele reeks culturele centra leren kennen. Waarbij toch opvalt dat er Vlaanderen toch wel een uitgebreide infrastructuur aanwezig is voor de kunstensector, en het begrip ‘vegetarische maaltijd’ soms erg ruim wordt opgevat.

Ik blijf natuurlijk wel nog lezingen geven en de aangepaste solo-versie voor OKRA is nog op veel plaatsen te zien. Anderzijds zorgt de politieke wending in mijn leven ervoor dat ik minder en minder de boer op ga om mijn verhaal te vertellen. Vooral ’s avonds is er minder mogelijk.

Vanavond en morgenavond is er bijvoorbeeld weer gemeenteraad, en daar wordt ook wel af en toe een stukje show opgevoerd, dus zo’n grote verandering is het misschien nog niet.

Picture 270

2 reacties op ‘de laatste show

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s