goede daad van de dag


U weet ondertussen dat ik beetje sceptisch sta tegenover de goedbedoelde acties zoals dikke truiendag, zingen voor het klimaat en binnenkort weer ‘Earth hour’. Maar als onze burgemeester belooft om voor 50 mensen vegetarisch te koken dan wil ik dat toch even aankondigen. Als er dossiers op de gemeenteraad komen waar het klimaatverhaal een rol speelt kan ik deze oproep meteen inbrengen als argument om dit ernstig op te nemen. Dus ja mensen, schrijf je maar in voor Earth Hour.

Een andere interessante oproep komt van ‘End ecocide in Europa’, het initiatief sluit aan bij het boek ‘revolutie met recht’ waar ik al eerder heb over geschreven. Het idee is dat het mogelijk moet zijn om op basis van rechtspraak een effectief milieu- en klimaatbeleid af te dwingen. De eerste stap daarvoor is het verzamelen van 1 miljoen handtekeningen in Europa. Dit lijkt me alvast de moeite om het te proberen. Ik heb getekend en via deze link.

Wie nog een stapje verder wil gaan kan meteen ook inschrijven voor de No Impact Week. Een interessant model om gedurende een week elke dag een stukje van je voetafdruk te verkleinen. Start op 10 maart. (tussen haakjes, dagen zonder vlees heeft tot op vandaag al evenveel broeikasgassen bespaard als 1.644.495 km autorijden).Kortom vandaag nog aan het nadenken was over een positief engagement voor de wereld kan meteen drie stapjes zetten. We geven niet op.

Een reactie op “goede daad van de dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s