voor de agenda


Tijd voor nog enkele interessante aankondigingen voor de toekomst. In het Huis van Alijn kan je op 9 december terecht voor een ‘Eco Urban Crafts Market’, Dit is een markt wie op een originele en duurzame manier bezig is met ecologische en gerecycleerde materialen. Je kan er een aantal producten leren kennen waaronder natuurlijke cosmetica en BH’s uit gerecycleerde of duurzame materialen! Als dit geen hoopgevend perspectief is.

Daarnaast organiseert het Ministerie van Ideeën op woensdag 12/12/12 tussen 12u en 16u in Brouwerij De Koninck (Antwerpen) haar eerste Ministerraad. Wat kan je daar komen doen:

  1. Maak kennis met onze Ministers en het kernkabinet. Kom zelf ontdekken wat er in die maanden al allemaal is gerealiseerd.
  2. Bekende sprekers verklaren hun voorliefde voor ecologische en sociale ondernemers.
  3. Ontdek de duizenden vierkante meters die Brouwerij De Koninck onze Ministers ter beschikking stelt voor co-creatie, experimenten en start-ups. Dit vormde trouwens de directe aanleiding om voor onze eerste Ministerraad meteen bij De Koninck zelf op audiëntie te gaan.
  4. U bevindt zich in het goede gezelschap van creatieve denkers en doeners die de handen in elkaar slaan om een overgang naar een duurzame samenleving te versnellen. Wedden dat er iets moois kan bloeien en groeien?

Loop je zelf rond met een origineel idee dan kan je op deze ministerraad je ei kwijt.
Schrijf u hier vandaag nog in. Hopelijk tot 12/12/12 bij De Koninck!

Op facebook kan je kennismaken met Samen Groener. Samen Groener wil aandacht geven aan de talloze duurzame initiatieven  (een buurtfeest, een eigen bio-tuin, een winkel met duurzame goederen, een oplossing voor het mobiliteitsprobleem, tips om te besparen, een invalshoek voor de politieke besluitvorming, …).  Iedereen die iets zinvols te vertellen heeft, en dat mag je ook scherp formuleren (geen grenzen, enkel die van het fatsoen en de spelregels die ook in de normale samenleving gelden) is er welkom.

Wie er vanuit gaat dat we in 2013 nog wel wat actie zullen moeten voeren kan hier al eens kijken naar alle mogelijke campagnes en actiedagen/weken/maanden die gepland zijn voor 2013. En dit is natuurlijk nog maar een topje van de ijsberg…

5 reacties op ‘voor de agenda

  1. Dit past niet bij het onderwerp, mijn excuses. Ik las net een stukje van Steven over zijn cohousing tijd in Doornik. Het voortdurend over afspraken onderhandelen was heel lastig. Een tip is de regel van benedictus. Hierop is het samenleven gebaseerd in onze abdijen. De regel is 1500 jaar oud maar de moderne mens verschilt niet veel van toen. Hebzucht, neiging om te mopperen, … Het bestond toen ook al. Je vindt er prachtige zinnen zoals : ‘behandel de gewone afwas zoals je het heilige vaatwerk in de mis behandelt, met evenveel respect. ‘Het ergste voor een gemeenschap is het mopperen.’ Je vindt de regel vrij op google.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s